Šta je diskriminacija, Ninina priča

| 22/11/2016 | 0 Comments

Koliko često se vaša deca sreću sa diskriminacijom?

Da li mi ali i naša deca uopšte znamo šta je diskriminacija? Film o Nini ima svrhu da pokaže šta je diskriminacija u školi, ali i na koji način možemo da reagujemo kroz institucije i zaštitimo svoje dete. Pogledajte film:

 

Ovaj animirani film je nastao u okviru projekta “Monitoring inkluzivnog obrazovanja i procesuiranje diskriminacije” u kojem već četvrtu godinu učestvuje i UG Rodtelj.  Projekat “Monitoring inkluzivnog obrazovanja i procesuiranje diskriminacije” sprovodi Koalicija za monitoring inkluzivnog obrazovanja koju čine 5 organizacija, a predvodi je Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša, u saradnji sa partnerskim organizacijama UG “Roditelj” iz Beograda, Užički centar za prava deteta iz Užica, UG “KOKORO-Bor” iz Bora iz i UG “Dečja radost” iz Zaječara.

Podršku Koaliciji i roditeljima tokom trajanja projekta pružaće i Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM iz Beograda. Podrška YUCOM-a se sastoji od preventivnog delovanja, pružanja besplatne pravne pomoći i saveta roditeljima i procesuiranja slučajeva diskriminacije kod Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, zagovaračkih aktivnosti ka Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS, kao i drugim ključnim akterima na nacionalnom nivou. Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Fondacijom za otvoreno društvo, Srbija.

Više informacija o radu Koalicije za monitoring inkluzivnog obrazovanja, realizovanim aktivnostima i rezultatima iz prethodnih ciklusa, kao i informacije o projektu “Monitoring inkluzivnog obrazovanja i procesuiranje diskriminacije” možete pronaći na sajtu Otvorenog kluba.Šta je diskriminacija, Ninina priča

foto

Pročitajte i  šta je diskriminacija i na koji način možete da je prijavite.

Važni linkovi:

 

 

Tags: ,

Category: Aktuelni projekti, Novosti, Obrazovanje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.