Aktuelni projekti Izdvajamo Obrazovanje

Šta je diskriminacija, Ninina priča

Koliko često se vaša deca sreću sa diskriminacijom?

Da li mi ali i naša deca uopšte znamo šta je diskriminacija? Film o Nini ima svrhu da pokaže šta je diskriminacija u školi, ali i na koji način možemo da reagujemo kroz institucije i zaštitimo svoje dete. Pogledajte film:

 

Ovaj animirani film je nastao u okviru projekta “Monitoring inkluzivnog obrazovanja i procesuiranje diskriminacije” u kojem već četvrtu godinu učestvuje i UG Rodtelj.  Projekat “Monitoring inkluzivnog obrazovanja i procesuiranje diskriminacije” sprovodi Koalicija za monitoring inkluzivnog obrazovanja koju čine 5 organizacija, a predvodi je Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša, u saradnji sa partnerskim organizacijama UG “Roditelj” iz Beograda, Užički centar za prava deteta iz Užica, UG “KOKORO-Bor” iz Bora iz i UG “Dečja radost” iz Zaječara.

Podršku Koaliciji i roditeljima tokom trajanja projekta pružaće i Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM iz Beograda. Podrška YUCOM-a se sastoji od preventivnog delovanja, pružanja besplatne pravne pomoći i saveta roditeljima i procesuiranja slučajeva diskriminacije kod Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, zagovaračkih aktivnosti ka Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS, kao i drugim ključnim akterima na nacionalnom nivou. Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Fondacijom za otvoreno društvo, Srbija.

Više informacija o radu Koalicije za monitoring inkluzivnog obrazovanja, realizovanim aktivnostima i rezultatima iz prethodnih ciklusa, kao i informacije o projektu “Monitoring inkluzivnog obrazovanja i procesuiranje diskriminacije” možete pronaći na sajtu Otvorenog kluba.Šta je diskriminacija, Ninina priča

foto

Pročitajte i  šta je diskriminacija i na koji način možete da je prijavite.

Važni linkovi:

 

 

Povezani tekstovi

„POLAZAK U ŠKOLU“ – program savetovanja za roditelje

Roditelj

Humanitarni koncerti Deca deci

Roditelj

Porodiljama preduzetnicama mora biti vraćen novac!

Roditelj

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More