Tribina “Istina o MMR vakcini i vakcinaciji”

| 30/10/2017 | 1 Comment

Festival porodica Rodigteljski zajednno sa opđtinom Stari Grad organizuje 6. novembra u 13 sati u velikoj sali opštine Stari grad tribinu  “Istina o MMR vakcini i vakcinaciji”

U ime Festivala Roditeljski pozivamo vas na tribinu na kojoj će se u formi otvorene diskusije i uz učešće naših najeminentnijih lekara govoriti o svim dilemama koje se u javnosti javljaju kad je u pitanju MMR vakcina i vakcinacija dece, kao i o neophodnom povećanju broja vakcinisane dece.

Cilj tribine je da se na bazi podataka relevantnih institucija, naučnih argumenata i istraživanja, kao i  medicinske prakse odgovori na važna pitanja o tome da li je MMR vakcina štetna za decu, da li izaziva autizam, ko garantuje bezbednost vakcina, da li nam preti epidemija malih boginja, koji su rizici i posledice odbijanja roditelja da vakcinišu decu, kao i na sva druga koja se budu čula na samoj tribini.

Na tribini će govoriti:

 • prof dr Radovan Bogdanović, predsednik Udruženja pedijatara Srbije
 • prof dr Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog, Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”
 • dr Srđa Janković, imunolog, Univerzitetska dečija klinika Tiršova
 • doc dr Milica Pejović Milovančević,  dečiji psihijatar , Institut za mentalno zdravlje
 • prim dr Predrag Kon, epidemiolog, Gradski zavod za javno zdravlje

Gosti tribine “Istina o MMR vakcini i vakcinaciji” će biti predstavnici relevantnih institucija i organizacija koje imaju značajnu ulogu za donošenje odluka o vakcinaciji.

 

 

Category: Novosti

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Nela says:

  Postovani,

  Obzirom da nekako nisam bila u mogucnosti da prisustvujem tribini eezanoj za MMR vakcinu, a izuzetno sam zainteresovana za temu, pogotovo imajuci u vidu da mi je dete alergicni na belance I kravlje mleko, molim vas za informaciju na koji nacin bi bilo moguce da dodjem do neke vrste izvestaja ili teksta vezanog za datu tribinu.

  Hvala u napred
  NP

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.