ProPolis books i Roditelj poklanjaju knjigu “Ruzmarina i novogodišnja čarolija”, Sirka Knutila i Taru Kastren

| 29/11/2017 | 0 Comments

Draga deco i roditelji, do decembra meseca ostalo nam je još samo par dana, da li vas je već uhvatila praznična euforija? 🙂

Zajedno sa izdavačem knjiga ProPolis Books poklanjamo knjigu koja postavlja pitanje – Šta je vaša novogodišnja čarolija?

Radi se o knjizi:

Ruzmarina i novogodišnja čarolija

Sirka Knutila i Taru Kastren

Ruzmarina ima riđu kosu koja je tako gusta da majka mora da joj plete četiri kike. Ime je dobila po opojnom mirisu ruzmarina koji je dopirao iz bašte u kuću kada se rodila. Ima osam sestara i brata, a svi imaju imena po lekovitim biljkama. Jer, Ruzmarina nije obična devojčica, ona je – patuljčica, a njen tata radi u radionici Deda Mraza!
Devetog decembra neznano koje godine selom je prostrujala strašna vest: veštica Margeta Margita iz Doline groze namerava da ukrade novogodišnju magiju, bez koje Deda Mraz ne može da deli poklone deci! Ruzmarina i Lovorko, nakon leta bum-zum-vruuum-bruuum metlom, obreli su se u veštičjoj kući i umalo da završe kao dodaci u čorbi. Srećom, ispostavilo se da čak i veštice žele da budu lepe i da tragaju za lekovitom vodom.
Ruzmarina odlazi na tajni zadatak – posuta čarobnim prahom treba da sakupi dečja pisma sa željama. Razgovara sa Sneškom Belićem i uz pomoć Kraljice snežnih vihora iz veštičine kuće izbavlja nestalu čaroliju Deda Mraza. Jer, Margeta Margita nije toliko loša, ona samo želi da se sva deca sveta i njome oduševljavaju koliko i Deda Mrazom…

Novogodišnji praznici se bliže, i evo savršenog poklona za mališane, i one malo veće. Zamislite: slika jedne novogodišnje noći: jelka, čarapice, svetiljke, čaj, ćebence, kućni ljubimac sklupčan kraj nogu, sva draga lica u blizini i dragi glas koji priča priču. O Deda Mrazu, čiji se dolazak iščekuje. O patuljcima koji su mu pomogli da spakuje poklone. O Ruzmarini, patuljčici, čiji tata radi kod Deda Mraza. I novogodišnja čarolija je tu.
Da vas pitamo: šta je vaša novogodišnja čarolija?

U saradnji sa izdavačem knjige  ProPolis Books, darujemo jedan primerak ove knjige. Sve što je potrebno je da odete na Facebook stranicu Centra za rani razvoj Beograd (https://www.facebook.com/CRRBG/) i ispod objave o ovoj knjizi da napišete komenar.

Igramo se do nedelje 03.12.2017. godine do 16h kada ćemo pomoću sajta random.org objaviti pobednika.

Tags: , , ,

Category: Centar za rani razvoj, Centar za rani razvoj BG, Deca, Roditeljstvo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.