ProPolis Books i Centar za rani razvoj daruju – Akvamarin, Andreas Ešbah

| 03/09/2018 | 0 Comments

Počela je još jedna školska godina, a zajedno sa ProPolis Books-om želimo da darujemo jednu sjajnu knjigu koja će predstojeću jesen učiniti magičnom, u pitanju je knjiga:

Akvamarin

Andreas Ešbah

Bila jednom jedna budućnost, ne tako daleka. I u njoj jedna tinejdžerka Saha, sa darom koji mora da krije. Dar može da spase jedan život i da spoji dva sveta. U jednom svetu je ne žele, a u drugom može biti voljena. Tetka koja je odgaja ne čuje u vremenu u kom tek retki pričaju jezik gluvonemih, a Saha ne pliva tamo gde svi plivaju. Uzbudljiva i vrlo emotivna priča o neprihvatanju, neuklapanju i želji da se istraje u svojoj različitosti. I priča o iskrenom prijateljstvu, poveravanju najvećih tajni, poštovanju i divljenju. Za sve drugačije. Jer, na promene, ma kakve one bile, moramo da se adaptiramo. Čitav život je promena i tako je jedino ispravno. Osnova ovog romana nisu događaji, koji su tu samo da uvuku čitaoca brže i dublje u priču, već emocije, odluke junaka, njihov pristup, njihova osećanja i njihova otkrića. Samim tim, mi sami osećamo potrebu da razmišljamo, otkrivamo, odlučujemo i tako neprekidno rastemo. Razvijanje unutrašnjeg sveta, domišljanje, potraga, prihvatanje različitosti, to su vrline ove knjige.

Istinska vrednost ove knjige je neophodnost promišljanja nakon čitanja: kakvi smo ljudi prema drugima koji nisu kao mi, šta je u osnovi tinejdžerskog neprihvatanja, koliko je čovek zaista mali ili velik, dokle čovek sme da ima upliva u tok i izgled prirode i da li se naučnici ponekad osećaju svemoćno kao mali bogovi?

 

 

 

 

 

 

 

 


Ukoliko želite da učestvujete u darivanju potrebno je da:

  1. Pratite Facebook stranicu Centar za rani razvoj Beograd i ProPolis Books,
  2. Lajkujete ovu objavu,
  3. Imate adresu za slanje na teritoriji Rep. Srbije.

Igramo se do četvrtka 6.9.2018. godine do 20h kada ćemo objaviti dobitnika.

 

Srećno!

Tags: , ,

Category: Centar za rani razvoj, Centar za rani razvoj BG, Deca

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.