Pitanja i odgovori: Roditeljstvo tokom #covid19

| 24/03/2020 | 0 Comments

Dragi roditelji,

Na osnovu javljanja velikog broja zabrinutih roditelja, uputili smo dopis Kabinetu ministra bez portfelјa zaduženog za demografiju i populacionu politiku u kom smo preneli pitanja koja su pristigla a koja se tiču smeštaja u izolaciju i/ili hospitalizacije roditelja i dece i potencijalnih situacija koje se mogu pojaviti u ovim okolnostima.

Iz Kabineta su nam danas odgovorili da su Protokoli koji se odnose na zbrinjavanje slučajeva koje smo naveli u izradi i da se njihovo donošenje očekuje u najkraćem mogućem roku.

Takođe su potvrdili da će svi koji su oboleli i imaju lakšu kliničku sliku biti smešteni u izolaciju, u prostore koji se u ovim momentima adaptiraju za te namene u smislu opreme, medicinskih radnika i samih prostora.


Naveli su da se situacija neprekidno prati kao i nove mere koje se donose u saradnji Republike Srbije i svih stručnjaka.


Za sva pitanja, nedoumice i izazove u vezi sa roditeljstvom u doba pandemije i vanrednog stanja, pišite nam na naš info mejl ili preko kontakt strane.

Tags: , , ,

Category: Novosti, Roditelj Info Centar #covid19

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.