Podrška kampanji P(B)ravo za mame!

Kampanja P(B)ravo za mame, koju pokreću Udruženje RODITELJ, Srbija u Pokretu i Centar za mame dobila je podršku 1000 građana i građanki! P(B)ravo za mame ima vašu podršku! Više informacija o ovoj kampanji pronađite na Facebook strani.

Cilj ove kampanje je da zaposlene majke redovno dobijaju naknadu tokom trajanja porodiljskog odsustva, direktnom isplatom iz budžeta Republike Srbije na njihove račune, umesto preko računa poslodavaca.

Da bismo ovo postigli, odlučili smo da organizujemo 250 trudnica i majki sa bebama da razgovaraju sa 250 poslanika/ca i ubede ih da glasaju za izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. Na taj način mame neće morati da čekaju po nekoliko meseci na isplatu prve naknade posle porođaja, a poslodavci će biti oslobođeni birokratskih procedura.

Udruženje RODITELJ se trudi da aktivira mame i kompanije iz Zapadne Srbije. Molimo Vas da ako ste iz nekog od mesta u Zapadnoj Srbiji,i želite da se uključite u našu kampanju, da nam se javite na mejl pravozamame@srbijaupokretu.org

Takođe, pozivamo sve firme iz ovog kraja da ako žele, priključe se kampanji. Kompanije nam mogu pomoći tako što će nam „delegirati“ mamu koja je voljna da priča sa poslanikom, ili tako što će nam donirati jednu minimalnu bruto platu za troškove kampanje.


 

Related posts

Profi mama, najveća konferencija o roditeljstvu u regionu

Potpisana Platforma za Učenički parlament opštine Zemun

Dijabetes kod dece

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More