Tribina “Istina o MMR vakcini i vakcinaciji”

Festival porodica Rodigteljski zajednno sa opđtinom Stari Grad organizuje 6. novembra u 13 sati u velikoj sali opštine Stari grad tribinu  “Istina o MMR vakcini i vakcinaciji”

U ime Festivala Roditeljski pozivamo vas na tribinu na kojoj će se u formi otvorene diskusije i uz učešće naših najeminentnijih lekara govoriti o svim dilemama koje se u javnosti javljaju kad je u pitanju MMR vakcina i vakcinacija dece, kao i o neophodnom povećanju broja vakcinisane dece.

Cilj tribine je da se na bazi podataka relevantnih institucija, naučnih argumenata i istraživanja, kao i  medicinske prakse odgovori na važna pitanja o tome da li je MMR vakcina štetna za decu, da li izaziva autizam, ko garantuje bezbednost vakcina, da li nam preti epidemija malih boginja, koji su rizici i posledice odbijanja roditelja da vakcinišu decu, kao i na sva druga koja se budu čula na samoj tribini.

Na tribini će govoriti:

  • prof dr Radovan Bogdanović, predsednik Udruženja pedijatara Srbije
  • prof dr Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog, Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”
  • dr Srđa Janković, imunolog, Univerzitetska dečija klinika Tiršova
  • doc dr Milica Pejović Milovančević,  dečiji psihijatar , Institut za mentalno zdravlje
  • prim dr Predrag Kon, epidemiolog, Gradski zavod za javno zdravlje

Gosti tribine “Istina o MMR vakcini i vakcinaciji” će biti predstavnici relevantnih institucija i organizacija koje imaju značajnu ulogu za donošenje odluka o vakcinaciji.

 

 

Related posts

Da li deca na silu treba da uče da ne budu sebična?

SOCIJALNE VEŠTINE I DRAMSKI METOD

Profi mama, najveća konferencija o roditeljstvu u regionu

1 Comment

Nela 03/11/2017 - 15:58

Postovani,

Obzirom da nekako nisam bila u mogucnosti da prisustvujem tribini eezanoj za MMR vakcinu, a izuzetno sam zainteresovana za temu, pogotovo imajuci u vidu da mi je dete alergicni na belance I kravlje mleko, molim vas za informaciju na koji nacin bi bilo moguce da dodjem do neke vrste izvestaja ili teksta vezanog za datu tribinu.

Hvala u napred
NP

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More