Program CRR Beograd

Roditelj

KAKVE PROGRAME NUDIMO?

Radionice Centra za rani razvoj u Beogradu održavaju se dva puta nedeljno. U okviru programa nudimo vam zajedničke aktivnosti za roditelje i decu, i posebne aktivnosti – stručna predavanja i tematske radionice za roditelje.

Svaka radionica traje 2 sata u kontinuitetu i tokom nedelje roditeljima se nude kako zajednički programi sa decom, tako i radionice i stručna predavanja namenjena samo njima.  Ovakav model daje roditeljima i deci mogućnost da provode zajednično kvalitetno vreme, da čuju različite stručnjake iz različitih oblasti, da pitaju, posavetuju se sa njima, a kasnije da na sve te teme razmenjuju iskustva.

Radionice se na nedeljnoj osnovi organizuju  tematski: muzički dan, sportski dan, umetnički dan, dan za igru, čitalački dan i zahvaljujući učešću volontera, omogućavaće rad u mešovitoj starosnoj grupi. Roditelji imaju uvid u sve što se sa njihovim detetom radi dobijajući i savete o tome na koji način u kućnim uslovima sami mogu da stvore kreativno i podsticajno okruženje.

Sve radionice vode i drže obučeni voditelji radionica a u rad sa roditeljima i decom su uključeni i volonteri – studenti završnih godina i apsolventi  sa FASPER-a, psihologije, visoke medicinske škole i drugih, što omogućava da svako dete dobije odgovarajući stepen kvalitetne pažnje. Stručni predavači su: psiholozi, pedagozi, lekari, stomatolozi,  specijalni edukatori-rehabilitatatori a broj stručnih saradnika se stalno uvećava.

Program je zasnovan na principima kanadskog Centra za rani razvoj Ontario i adaptiran u skladu sa  potrebama roditelja predškolske dece u Srbiji.

Program Centra za rani razvoj se odvija kroz tri tipa aktivnosti

  1. Učenje kroz igru– osnovni program koji sprovodimo u Centrima za rani razvoj. U pitanju su organizovane i delimično organizovane aktivnosti u okviru kojih se podrazumeva učestvovanje i roditelja i deteta. Pročitajte više o aktivnostima i temama koje obrađujemo u okviru ovog programa i pogledajte neke od primera aktivnosti i radionica koje sprovodimo.
  2. Tematske radionice za roditelje  interaktivne, bazirane na deljenju iskustva i pružanju praktičnih saveta za rukovanje određenom situacijom. Obrađujemo različite teme, i to one za koje su roditelji naročito zainteresovani, neke od njih su: Napadi besa kod dece (Temper tantrums), Deca i internet, Ljubomora kod dece, Razvoj emocija i druge. Pogledajte koje smo teme do sada obrađivali i neke od prezentacija predavača.
  3.  Stručna predavanja i savetovališta  –  nudimo vam i predavanja i savetovanja sa stručnjacima različitih profila. U okviru ovog dela programa roditelji  dobijaju nova znanja, savete i mogućnost da se pojedinačno posavetuju i pitaju sve što ih zanima na određenu temu. Pogledajte koje smo teme do sada obrađivali i neke od prezentacija naših stručnih saradnika. 

U vreme održavanja predavanja i radionica za roditelje, sa decom se u drugoj prostoriji sprovode aktivnosti iz programa Učenje kroz igru.

Na našoj Facebook stranici možete pogledati detaljan raspored za svaki mesec i pronaći pregršt edukativnih saveta i ideja za različite aktivnosti sa decom.

Ako se do sada niste prijavili, popunite naš PRIJAVNI FORMULAR. Ovaj formular popunjavate smao jednom, i automatski ste upisani u našu bazu. Potrebno je da nam ostavite kontakt (mejl ili telefon) kako bismo vas obavestili o radionicama i rasporedu.

KAKO RADIMO?

Da bi se postigao najbolji rezultat radi se u malim grupama, do desetoro dece po grupi. Za neke radionice deca su podeljena po uzrastima, a neke grupe su mešovite. Roditelji i deca mogu da dolaze u kontinuitetu ili prema temi ili uzrastu kojem je radionica namenjena.

Prisustvo roditelja /odrasle osobe je obavezno i nije moguće ostaviti dete kao u vrtiću. Program u Centru za rani razvoj je pre svega namenjen roditeljima ili osobama koje sa decom provode najviše vremena (bake, deke, bebi siterke i sl.) i ima za cilj da vas informiše i edukuje kako biste mogli da stvorite stimulišuću i podsticajnu atmosferu kod kuće.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More