Novi Sad

Demanti povodom objavljivanja Blica i 24 sata

Redakcija novina „Blic“ u Novom Sadu
Redakcija novina „24 sata“ u Novom Sadu

Na osnovu Zakona o javnom informisanju, zahtevam da objavite sledeći

DEMANTI

Netačno je da sam prilikom intervjua novinarki Dinki Maksimović, povodom plaćanja participacije za decu na takmičenjima koja ne organizuje Ministarstvo prosvete, izjavila da deca u toku takmičenja koje organizuje Matematičko društvo Arhimedes dobijaju samo „papir na kome se nalazi zadaci, što košta gotovo ništa“.

Puna izjava je glasila da tih 150 dinara, koliko se godinama uplaćuje za učešće na ovom takmičenju, s e koriste za pokrivanje koliko organizacionih troškova, toliko i nekih simboličnih znakova pažnje koji deca dobijaju nakon takmičenja. U to ubrajam zahvalnicu, koja dobiju sva deca bez izuzetka, bez obzira da li su prošla u dalji krug takmičenja ili ne, malu svesku sa znakom udruženja i olovku-kao što je to bilo prošle godine. (Prema našim saznanjima, deca te „suvenire“ čuvaju kao svojevrsne relikvije, i mi roditelji to podržavamo). Primer matematičkog društva Arhimedes sam navela, upravo zbog skorog takmičenja, i iskreno mi je žao što je to protumačeno kao davanje lošeg, a ne upravo dobrog primera. Konstatacija na kraju te izjave,koja se odnosi na „računicu“ koliko onda to društvo „zaradi“, uopšte nije moja. Novinarka je samo postavila pitanje da li mi je poznato koliko dece učestvuje na tom takmičenju, te dobila odgovor da taj podatak nemam, već da je to „otprilike desetoro dece po razredu“.

Primer koji je dalje naveden , a koji se odnosi na takmičenja u karateu,u tekstu je takođe pogrešno interpretiran. Iz teksta proizlazi da participacija iznosi 2500,00 dinara, što uopšte nije tako predstavljeno u samoj izjavi.Decidirano sam naglasila da u te troškove ulaze i uplata osiguranja po osnovu bavljenja sportom, koja je obavezna (zbog mogućih povreda koja se mogu desiti na sportskim takmičenjima), pregled kod posebnog sportskog lekara, mogući dodatni zdravstveni pregledi i moguća nova oprema. Nažalost, ništa od toga nije navedeno, a čime bi pojasnilo samu navedenu cenu.

Podržavati decu u ovim vremenima je teško. Omogućiti im kvalitetan život, pravilno ih usmeriti i podržavati čak i njihov takmičarski duh, je još teže. Apelujem na predstavnike medija sa kojima već punih 7 godina korektno sarađujemo da nam u određenim situacijama to ne otežavaju.

Unapred zahvalna
Dragana Ćorić,
Predsednica udruženja Roditelj Novi Sad

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More