Mreža roditelj

Roditelj

Udruženje RODITELJ je neprofitna, nestranačka, nevladina organizacija čiji su osnivači roditelji koji su iz ličnih iskustava prepoznali potrebu za sistemskom i efikasnom podrškom roditeljstvu u našoj zemlji. Naša želja da aktivno učestvujemo u oblikovanju detinjstva, ali i budućnosti svojih mališana, dovela je do osnivanja Udruženja građana RODITELJ, organizacije koja se na sveobuhvatan način bavi isključivo roditeljstvom i decom.
Inicijativa za osnivanje Udruženja pokrenuta je u januaru 2006. godine na specijalizovanom Internet forumu koji okuplja veliki broj roditelja i budućih roditelja, a kao Udruženje građana registrovani smo od juna 2006. godine.
Naše aktivnosti su usmerene na podršku roditeljima i deci, koju pružamo na različite načine i na različitim nivoima: dajemo pravne savete i inicijative i organizujemo akcije i događaje koje promovišu ono za šta se zalažemo, a najdraža bića na svetu su naša večna inspiracija.
Pre svega nastojimo da pružamo kontinuiranu podršku roditeljima u borbi za ostvarivanjem svojih prava i rešavanju mnogobrojnih problema, ali i da ih motivišemo da postanu aktivni građani koji se udružuju i zajedničkim snagama zastupaju prava roditelja dece i porodice i bore se za bolje uslove.

Naša misija je da pomažemo i pružamo informacije i podršku drugim, sadašnjim i budućim roditeljima u Srbiji u svim sferama povezanim sa roditeljstvom. Da zajedničkim snagama radimo na stvaranju boljih uslova za roditeljstvo, dolazak dece na svet i njihovo odrastanje.
Vizija Udruženja je da svi roditelji, budući roditelji i deca ostvaruju svoja prava i u tome imaju punu, iskrenu i efikasnu podršku društva. Više o našim aktivnostima možete videti na ovim stranama.

Ciljevi Udruženja

  • Javno zastupanje i zalaganje za olakšano i efikasnije ostvarivanje postojećih prava roditelja i dece, kao i formulisanje i institucionalizaciju novih prava
  • Informisanje i edukacija roditelja i budućih roditelja u svim sferama roditeljstva od rođenja deteta do zrelog doba
  • Izgradnja svesti u vezi problema sa kojima se susreću roditelji i budući roditelji u Srbiji
  • Zaštita materinstva i prevencija diskriminacije žena
  • Promovisanje dojenja kao najboljeg i najzdravijeg načina ishrane novorođene dece.
  • Kontinuirana promocija primene najboljih praksi u skladu sa evropskim standardima u oblastima socijalnih i zdravstvenih i obrazovnih politika.


Organizacija i članstvo

Članovi Udruženja koji su angažovani na različitim programima su i roditelji i stručnjaci iz različitih oblasti (psiholozi, pedagozi, učitelji, vaspitači, logopedi, defektolozi, zdravstveni radnici, pravnici, itd)  tako da pokrivamo sve roditeljske teme iz oba ugla.

Prvi ogranak Udruženja osnovan je u Beogradu. Naše motive energiju ubrzo su prepoznali i roditelji iz drugih  gradova u Srbiji i od 2006 do danas osnovano je više ogranaka u razlicitim gradovima Srbije. U ovom trenutku Udruženje RODITELJ deluje kao Mreža udruženja u Beogradu, Novom Sadu, Adi, Temerinu, Bačkoj Palanci, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Nišu, Pirotu, Užicu, Čačku, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci i Kraljevu.

Podelite entuzijazam sa nama! 
Da bismo što uspešnije širili naše ideje i dragocena iskustva i gradili bolju budućnost za svu našu decu, svaka podrška i pomoć su nam dobrodošli.Pošaljite nam popunjenu pristupnicu (word, 115 KB) i postanite član Udruženja RODITELJ. Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja kontaktirajte nas!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More