Izdvajamo

Terapijska grupa „Uloge roditelja sada i ovde„

Terapijska grupa je posvećena prorađivanju mnogobrojnih  uloga  roditelja u savremenom dobu kroz psihodramu.

Sa obzirom da zivimo vremenu koje se stalno menja, roditelji se svakodnevno susreću se sa raznim izazovima i problemima koji zahtevaju od njih razvoj mnogobrojnih uloga kao reakcije adaptacije na savremenu brzinu zivota.

Psihodramska grupa će traziti odgovori na pitanja kao što su:

  • Kako preziveti pod takvim pritiskom, a opstati kao dobar roditelj? Kako biti sve bolij roditelj? Kako deci  pokazivati ljubav?
  • Kako uklopite ulogu iskrenog roditelja sa ulogom odgovornog ili zasticujuceg? Kako postaviti zdrave granice dece? Kako izgraditi pravi system vrednosti?
  • Kako provoditi kvalitetno vreme sa decom?
  • Kako biti drugačiji od naših roditelja tj. kako prepoznati naše roditelje u nama kao i njihov stil vaspitanja i šta sa time dalje raditi? Sta je uredu, a sta nije? Kako preneti ovo dobro,sto smo naucili kod roditelja I ne ponavljati njihove greski?
  • Šta raditi sa svojim emocijama? Kako da ne budem nervozan roditelj?
  • Kako moj odnos sa partnerom utiče na dete? Koji je roditelj  veća `zrtva` u partnerskima odnosima (vaspitavanju dece)?
  • Disciplina, kazna,vaspitanje? Sta je to- dovoljno dobro roditeljstvo?

Sva ova  pitanja,kao i mnoga druga ćemo zajedno istrazivati na psihodramskoj grupi, koja će pruzizi mogucnosti razvoja roditeljskih uloga u bezbednom i  sigurnom okruzenju uz razvoj kreativnosti i spontanosti.

Psihodrama je psihoterapijiski pravac zaosnvan na teoriji uloga, koja posmatra razvoj coveka kroz razvoj razlicitih uloga tokom celog zivota.

 Tvorac psihodrame kao psihoterapijskog pravca je J. L. Moreno, koj zdravlje shvata kao sposobnost da se bude spontan, kreativan i spreman na promene.  

Svoj koncept mentalnog zdravlja bazira na ideji da se svaka ličnost sastoji iz više uloga koje igra u toku života, a cilj svakog je da razvije sto širi repertoar uloga.

 Klijenti kroz psihodramu i zamenu uloga mogu da promene neke uloge, bliže ih upoznaju, bolje ih shvate,  odustanu od nekih uloga i razviju nove, što označava lični razvoj i veću kreativnost i spontanost klijenata. Na taj način će roditeli moći da istraže svoje sadašnje uloge i da razviju nove, da bi se osećali slobodnije i stekli veće samopouzdanje na putovanju zvanom roditeljstvo. Psihodramska scena daje prostor za istraživanje svega što desava sada i ovde, sa mogućnošću rada na prošlosti i buducnosti uz koriscenje psihodramskih tehnika. Rad u grupi je bezbedan način spoznaje sa samim sobom i svojim roditeljskim ulogama, uz lični rast i razvoj.

Grupa će u startu imati do 6 članova i biće poluotvorenog tipa tj.povremeno će  primate nove članove kada za to bude bilo prostora.

Okupljanje grupe će biti svakog petka od 18h do 20.30h u prostorijama druženja ”Roditelj”. Adresa je Zemun, Karadjorjev trg 18.

Trajanje grupne terapije nije limitirano vremenski ali učešće na grupi podrazumeva minimalno prisutstvo od 6 meseci radi dobrobiti svih ucesnika,a moze i duze.

Učešće u grupi se ne naplaćuje, ali  od učesnika se očekuje redovnost i posvecenost grupi, kao i poštovanja grupnih pravila bezbednosti i konfidencijalnosti.

Grupu će voditi dr Ekaterina Tyurina,ruska psihijatrica, psihodramska terapeutkinja u edukaciji pod supervizijom.

Pre uključivanja u grupu, svaki potencijalni član će proći individualjni intervju sa terapeutkinjom  radi najboljeg funkcionisanja grupe.

Zakazivanje na tel. 0637611413 ili mail udruženja preko kontakt forme:
https://www.roditelj.org/kontakt/

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More