Izdvajamo

Zaplovimo istom rekom 2013 – SVA DECA ZAJEDNO

Zaplovimo istom rekom, Udruzenje Evo ruka

Udruženje građana „Evo ruka“, u saradnji sa Udruženjem „Roditelj“ i ove godine organizuje manifestaciju „Zaplovimo istom rekom 2013 – SVA DECA ZAJEDNO“ koja će biti održana u subotu, 7. septembra 2013 godine na Zemunskom keju na platou ispred Letnje pozornice (kod restorana Venecija) u terminu od 17 do 20 časova.

Zaplovimo istom rekom, Udruzenje Evo ruka

Cilj ove manifestacije je podsticanje socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju i ukazivanje na značaj participacije dece u donošenju odluka, ali i promocija vrednosti kao što su tolerancija, solidarnost, razumevanje i lepota različitosti. Udruženje „Evo ruka“, kao inicijator manifstacije, želi da podstakne javnost, ali i releventne institucije i službe, da se uključe u kreiranje sistemske podrške i programa namenjenih prvenstveno deci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama.

Tročasovni program manifestacije obuhvatiće različite kreativne i interaktivne radionice za decu i odrasle, a posebno će biti organizovane i radionice znakovnog jezika. U okviru manifestacije „Zaplovimo istom rekom 2013 – SVA DECA ZAJEDNO“ svi zainteresovani posetioci će imati priliku da razmene iskustva i mišljenja o postojećim modelima podrške deci sa smetnjama u razvoju i uopšte uslugama namenjenim deci u gradskoj opštini Zemun, i ostalim gradskim opštinama, a predlozi za unapređenje kvaliteta života dece i njihovih porodica u Bogradu će se upisivati u Knjigu utisaka.

Manifestacija „Zaplovimo istom rekom 2013 – SVA DECA ZAJEDNO“ realizovana je u saradnji sa udruženjima „Novi dan“, „Pomoć porodici“, „Mali veliki koraci“ i studentskom organizacija AIESEC sa svojim praktikantima i decom iz domova za decu bez roditeljskog staranja, i održava se uz pokroviteljstvo Gradske opštine Zemun i podršku „Trag“ fondacije u okviru programa Javno zastupanje u lokalnim zajednicama.

Pozivamo sve zainteresovane da daju svoj doprinos i razvoju inkluzivnog društva, za opšte dobro i bolju budućnost. Vreme je da konačno svi ZAPLOVIMO ISTOM REKOM i da sva deca rastu zajedno i srećna!

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More