Press clipping

Zdrava hrana za zdrav život

zdrava hrana za zdrav zivot

zdrava hrana za zdrav zivot

U Domu vojske počinje Akva Viva prolećni festival zdravlja

Veliki Akva (Aqua) Viva prolećni festival zdravlja – zdrave ishrane, dijetetike, velnesa, alternativne medicine, zdravstvene i kozmetičke nege, počinje danas i trajaće do nedelje u Domu vojske Srbije u centru Beograda. Slogan manifestacije je „Zdrava hrana za zdrav život“, a veliki deo sadržaja i predavanja na festivalu biće posvećen upravo zdravoj ishrani, prevenciji oboljenja, zdravlju dece i odraslih, kao i načinima borbe protiv stresa i usvajanja zdravih životnih stilova.

– Cilj nam je da što više ljudi stekne zdrave životne navike, dobije informacije i savete stručnjaka iz različitih oblasti i na jednom mestu nađu sadržaje koji će im pomoći da unaprede kvalitet života. Zainteresovani sugrađani moći će da provere zdravstveno stanje, izmere nivo šećera u krvi, utvrde „bodi mas indeks“, obave neka testiranja i saznaju kako mogu da preduprede oboljenja – istakla je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, ginekolog dr Mima Fazlagić, direktor Prolećnog festivala zdravlja.

Na festivalu zdravlja učestvovaće domovi zdravlja, privatne ordinacije i bolnice, farmaceutske kuće, velnes i banjski centri, svi oni koji se bave zdravom ishranom, zvaničnom i alternativnom medicinom. Predavanja obuhvataju više od 60 tema vezanih za zdrav život, dok će u programima na bini učestvovati više od 1.000 ljudi.

Savetovalište za dojenje

Udruženje Roditelj u okviru Prolećnog festivala zdravlja održaće u subotu, od 11 do 13 sati, radionicu za dojenje. Ovo savetovalište formirano je po uzoru na grupe podrške dojenju kakve postoje širom sveta već dugi niz godina, a zasniva se na principu prenošenja ličnog iskustva, odnosno majke koje imaju praktično iskustvo sa dojenjem pružaju savete i podršku majkama koje se susreću sa problemima i nedoumicama vezanim za dojenje. M. D. M.

Autor: J. Tomašević

Izvor: Danas, str 8, 15.04.2011.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More