U Beogradu prvi put obeležena Svetska nedelja dojenja

U nedelju 6. avgusta obeležili smo Svetsku nedelju dojenja, zajedničkom velikom akcijom sa časopisima „MAMA “ i ¨Trudnoća¨na Kalemegdanu u bašti Paviljona “ Cvijeta Zuzorić¨. Ovo je prvi put u Srbiji da je Svetska nedelja dojenja obeležena na ovakav način – okupljanjem na jednom mestu majki koje doje svoje bebe i svih onih koji dojenje podržavaju.

Vie od  stotinu mama i tata sa decom, kao i predstavnici više od 15 medija bili su sa nama na Kalemegdanu. Ovogodišnja akcija nosila je naziv „DOJITE S PONOSOM“ i odnosila se na informisanje o prednostima dojenja, istovremeno baveći se i tematikom dojenja na javnim mestima za koje kod nas u zemlji, na žalost još uvek važe brojne predrasude.

Svi zainteresovani mogli su dobiju savete o dojenju, od stručnjaka iz Instituta za zaštitu zdravlja Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, podeljen je informativni materijal gostima, posetiocima kao i predstavnicima medija a za decu i mame koji su u akciji učestvovali obezbedjeni su prigodni pokloni od sponzora.

Od srca se zahvaljujemo svima koji su nas u ovoj akciji podržali, hrabrili i bili uz nas i koji su omogućili da ona danas izgleda onako kako je izgledala — svim sponzorima, medijima, svima vama koji ste odvojili vreme i uložili trud da nam pomognete da organizujemo akciju i svima koji ste dosli da nas podržite.

Trudili smo se da tokom ove nedelje posvećene dojenju, predočimo javnosti što više informacija o dobrobitima dojenja kao najvažnijeg i najboljeg načina ishrane beba i da pokušamo da bar malo iskorenimo predrasude. Imajući u vidu sjajan odziv posetilaca i učesnika u akciji verujemo da smo u tome barem donekle uspeli!

Hvala svima i vidimo se ponovo u oktobru kada ćemo obeležiti nacionalnu nedelju dojenja!

Related posts

Profi mama, najveća konferencija o roditeljstvu u regionu

Potpisana Platforma za Učenički parlament opštine Zemun

Dijabetes kod dece

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Read More