Brošura o dojenju

Roditelj

Dobrodošli u zajednicu podrške za sve mame!
-Brošura o dojenju savetovališta Udruženja RODITELJ-

Ako ste majka ili se pripremate postati jedna, sigurno znate koliko je važno imati podršku i kvalitetne informacije o dojenju.
Dojenje, način ishrane svih novorođenih sisara je prirodno regulisan proces, održiv u svim životnim uslovima. Uprkos tome danas je ženama često potrebna edukacija, podrška i jaka volja, da bi uspešno dojile. Veština dojenja se generacijama, vekovima unazad prenosila sa majke na ćerku. Takav zdrav niz prekinut je ogromnom popularizacijom veštačkih zamena za majčino mleko koja je započela u poslednjim dekadama XX veka.
Od svog nastanka, 2006. godine, Udruženje RODITELJ aktivno radi na promociji dojenja, kao i na borbi za povećanje procenta mama koje doje, jer je on u našoj zemlji i dalje veoma nizak (iako u poslednjih nekoliko godina ima tendenciju rasta).
Savetnice za dojenje Udruženja Roditelj od 2010. godine dežuraju na telefonskoj liniji svakoga dana, kao i na mejlu, održavaju radionice za trudnice i mame sa bebama i izrađuju literaturu o dojenju.
Ova brošura o dojenju je plod njihovog rada, i samo je mali deo njihovog znanja i onoga što imaju i u iskustvu i kao majke koje su dojile, i kao savetnice.

Opšte preporuke i rešenja su dati u ovoj publikaciji jednostavim i lako razumljivim jezikom, ali su posebno značajne uokvirene posebne napomene:

Šta možete da uradite? – Saveti – Šta treba da uradite? – Zapamtite – Važno!

Na taj način stalno je prisutno pozitivno ohrabrenje da je problem, ako i postoji, uvek rešiv, ali uz individualni pristup svakoj ženi i bebi. Brošura za dojenje je pisana da vam bude izvor informacija, podrška i vodilja kroz vaše iskustvo.
Kupovinom ove brošure donirate Svetovalištu za dojenje da nastavi sa radom i bude dostupno za sve trudnice i mame.
Zajedno možemo da napravimo razliku!

 

UPUTSTVO ZA PRISTUP BROŠURI O DOJENJU

KORAK 1: Uplatom od 1.000,00 RSD (10 EUR za uplate iz inostranstva) na račun udruženja: 265-3300310017943-16 Raiffeisen banka, dobijate pristup celoj brošuri.

Primer uplatnice:

KORAK 2: Pošaljite nam uplatnicu na mejl info(at)roditelj.org i dobićete uputstva za registraciju na sajt, nakon čega se možete ulogovati i pristupiti brošuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More