RODITELJ INFO CENTAR #covid19

Roditelj

Pitanja i odgovori: roditeljstvo u doba…znate već!

Za sva pitanja, nedoumice i izazove u vezi sa roditeljstvom u doba pandemije i vanrednog stanja, pišite nam na naš info mejl ili preko kontakt strane.

Trudnice i majke koje doje mogu kontaktirati naše savetnice za dojenje i posetiti naš sajt o dojenju gde smo postavili korisne informacije: Dojenje i korona virus (CoViD-19)

U ovoj situaciji nismo u prilici da vam odgovaramo telefonom, pa vas molimo za razumevanje.

Sva vaša pitanja objavićemo anonimno kako bi drugi roditelji mogli da vide i kako bismo izbegli postavljanje više istih pitanja i time usporili vreme odgovaranja.

Neke odgovore ćemo imati odmah, druge ćemo potražiti u saradnji sa relevantnim organizacijama i državnim organima, ukoliko bude moguće, i postaviti ih ovde na sajtu i našim kanalima društvenih mreža koje koristimo: Facebook, Twitter i Instagram

Nije lako uskladiti rad od kuće, školu od kuće, brigu o našim roditeljima i strepnju kojoj smo konstantno izloženi. I psihološka cena roditeljstva je skočila.

Državne mere u ovim uslovima ne mogu da predvide rešenja za sve situacije iz prakse. Obaveštavajte nas o izazovima s kojima se susrećete i zajedno ćemo pokušati da izvršimo i dodatne pritiske na institucije, kako bismo u što većoj meri ublažili posledice ovog stanja koje osećaju roditelji i deca.

Nikada nije bilo važnije imati pravovremene i tačne informacije i podršku koju možemo da pružimo jedni drugima. Zajedno ćemo pronaći sve odgovore, a ako treba i definisati ih.

Od države očekujemo ozbiljne, koordinisane i snažne aktivnosti.

Od sebe zahtevajmo visok stepen odgovornosti.

Zahvaljujemo se svim institucijama i pojedincima koji nam pružaju podršku u procesu pronalaženja odgovora u kratkom roku.

Budite odgovorni, budite dobro. Ostanite kod kuće ako ne morate na posao. Sve drugo može da sačeka.

Javite se.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More