RODITELJ INFO CENTAR #covid19

Pitanja i odgovori: roditeljstvo u doba…znate već!

Za sva pitanja, nedoumice i izazove u vezi sa roditeljstvom u doba pandemije i vanrednog stanja, pišite nam na naš info mejl ili preko kontakt strane.

Trudnice i majke koje doje mogu kontaktirati naše savetnice za dojenje i posetiti naš sajt o dojenju gde smo postavili korisne informacije: Dojenje i korona virus (CoViD-19)

U ovoj situaciji nismo u prilici da vam odgovaramo telefonom, pa vas molimo za razumevanje.

Sva vaša pitanja objavićemo anonimno kako bi drugi roditelji mogli da vide i kako bismo izbegli postavljanje više istih pitanja i time usporili vreme odgovaranja.

Neke odgovore ćemo imati odmah, druge ćemo potražiti u saradnji sa relevantnim organizacijama i državnim organima, ukoliko bude moguće, i postaviti ih ovde na sajtu i našim kanalima društvenih mreža koje koristimo: Facebook, Twitter i Instagram

Nije lako uskladiti rad od kuće, školu od kuće, brigu o našim roditeljima i strepnju kojoj smo konstantno izloženi. I psihološka cena roditeljstva je skočila.

Državne mere u ovim uslovima ne mogu da predvide rešenja za sve situacije iz prakse. Obaveštavajte nas o izazovima s kojima se susrećete i zajedno ćemo pokušati da izvršimo i dodatne pritiske na institucije, kako bismo u što većoj meri ublažili posledice ovog stanja koje osećaju roditelji i deca.

Nikada nije bilo važnije imati pravovremene i tačne informacije i podršku koju možemo da pružimo jedni drugima. Zajedno ćemo pronaći sve odgovore, a ako treba i definisati ih.

Od države očekujemo ozbiljne, koordinisane i snažne aktivnosti.

Od sebe zahtevajmo visok stepen odgovornosti.

Zahvaljujemo se svim institucijama i pojedincima koji nam pružaju podršku u procesu pronalaženja odgovora u kratkom roku.

Budite odgovorni, budite dobro. Ostanite kod kuće ako ne morate na posao. Sve drugo može da sačeka.

Javite se.