Deca

Lift nije igračka

Lift nije igračka

Udruženje RODITELJ podržava akciju „Lift nije igračka“

Udruženje RODITELJ podržalo je u subotu 2. aprila akciju lepljenja edukativnih plakata u stambenim zgradama u okolini osnovne škole „Mihajlo Petrović-Alas“ na Dorćolu, u okviru višegodišnjeg projekta JP “Gradsko stambeno” „Lift nije igračka“. Ovi plakati namenjeni su, pre svega, deci i sadrže uputstvo o tome kako se treba pravilno ponašati u liftu, šta se sme a šta ne sme i koga treba pozvati u slučaju da se lift zaglavi.

Lift nije igračka
Decu treba naučiti da sami koriste lift

Slučaj malog Alekse koji se ozbiljno povredio kada je sam pokušao da izađe iz zaglavljenog lifta, pokazao je da je potreban kontinuirani rad na edukaciji o bezbednosti dece.

Udruženje RODITELJ smatra da učeći pravilno ponašanje u liftu, deca uče i o kulturi ponašanja u stambenim zgradama uopšte, kao i da ovakve aktivnosti neće imati efekta ukoliko i sami roditelji ne pokažu svojim primerom deci kako se pravilno rukuje liftom, pa je Predsednica Uudruženja RODITELJ Dragana Soćanin apelovala na roditelje da u tom smislu budu odgovorni.

Akciju lepljenja plakata pokrenuo je dnevni list ”Kurir” a podržali su je i predstavnici Grada Beograda, ostalih javnih preduzeća, udruženja građana, medija, kao i poznate ličnosti.

Predsednik Skupštine Grada Beograda Aleksandar Antić i član Gradskog Veća Miroslav Čučković istakli su da Grad Beograd posebnu pažnju posvećuje bezbednosti dece i mladih, kao i da će i ubuduće nastaviti da podržava slične akcije, a direktor JP „Gradsko stambeno“ Slobodan Miljković najavio je da će i ovo gradsko preduzeće nastaviti sa naporima usmerenim ka prevenciji nemilih događaja u stambenim objektima u Beogradu.

fotografija iz arhive Udruženja RoditeljMališani crtali kako vide svoja prava

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More