BeogradIzdvajamoNovi Sad

6. KIDS FEST: Magično putovanje u svet filma!

Dečji filmski festival KIDS FEST, koji se već šestu godinu sa uspehom održava u Beogradu i gradovima širom Srbije, ove godine održaće se u periodu od 6. do 10. oktobra u Novom Sadu, kao i od 18. do 24. oktobra u Dvorani doma sindikata, Cinepleksu Roda i multipleksu „Kolosej“, kao i u još 15-tak gradova.

6. KIDS FEST, jedinstveni dečiji događaj koji zabavlja i obrazuje buduću filmsku publiku, ove godine održava se pod sloganom „Magično putovanje u svet filma!“. U programu KIDS FEST-a su najbolja ostvarenja kinematografije za decu i mlade – zabavni, duhoviti, maštoviti i obrazovni filmovi. Među filmovima iz ovogodišnjeg programa su igrana, animirana i dokumentarna ostvarenja iz celog sveta: Meksika, Japana, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Finske, Norveške, Španije, Italije.

Kao i prethodnih godina, nezaobilazni deo KIDS FESTA biće i brojne radionice koje se održavaju u holu Dvorane doma sindikata. Pre, posle, i u pauzi između projekcija mladi gledaoci i gledateljke moći će da se se druže, uče i zabavljaju se učestvujući u predavanjima, prezentacijama i radionicama koje organizuju ambasade, republičke i nevladine organizacije, škole plesa, sportova, stripa, filma, umetnosti, i mnoge druge.

18. oktobar Evropska unija proglasila je danom borbe protiv trgovine ljudima, dok je Republika Srbija mesec oktobar proglasila mesecom borbe protiv trgovine ljudima. Ovogodišnje, šesto izdanje KIDS FEST-a daće svoj doprinos borbi protiv trgovine decom. U okviru radioničarskog programa KIDS FEST-a SAVE THE CHILDREN i njihovi partneri u Srbiji informisaće decu o bezbednosti i borbi protiv trgovine decom.

KIDS FEST je osnovan 2005. godine kako bi popularizovao filmsku umetnost i kvalitetnu zabavu za decu. Tokom prošlogodišnjeg, 5. KIDS FESTA, koji se održavao u Beogradu i još petnaestak gradova u Srbiji, KIDS FEST je posetilo oko 25. 000 gledalaca i gledateljki.

Vanja Milačić ambasadorka 6. Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA

Naša poznata glumica Vanja Milačić preuzela je ulogu ambasadorke 6. Dečijeg festivala KIDS FESTA, koji se tokom oktobra održava u Novom Sadu, Beogradu i više od 20 gradova u Srbiji.

Poruka ambasadorke Dečijeg filmskog festival KIDS FESTA, Vanje Milačić

Pođite na magično putovanje u svet filma!

Putuje se u druge gradove, druge zemlje, kontinente, na more i planinu, zbog posete dragim ljudima ili samo zbog avanture. Međutim, zbog putovanja se nekada ne mora otići dalje od najbližeg bioskopa. Filmovi nas mogu odvesti na putovanje dalje nego sopstvene noge i sva prevozna sredstva – oni nas vode onoliko daleko koliko nas vodi naša mašta.

Sa 6. Dečjim filmskim festivalom KIDS FESTOM u grad su doputovala najbolja ostvarenja kinematografije
za decu i mlade iz celoga sveta: Meksika, Japana, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Finske, Norveške, Španije, Italije. Ovi filmovi odvešće nas na najuzbudljivija mesta – od zemlje snova do zemlje goblina, od početaka stvaranja sveta do raskošnih predela koji danas krase razne delove planete, od Norveške, preko Afrike, do Južnog pola.

Kada sednete u bioskopsku stolicu, shvatićete ono što Dečiji filmski festival KIDS FEST želi da poruči: da se bioskopski doživljaj ne može uporediti ni sa jednim drugim doživljajem, i da filmovi zaslužuju da se gledaju u bioskopu. Bioskop je kao kotlić u kome se mešaju magični sastojci: film, veliko platno, nekoliko drugara, nekoliko nepoznatih ljudi koji uživaju u istom filmu – kako bi napravili ono što se naziva magijom filma.

Tada možete da se otisnete na magično putovanje. Ja sigurno hoću.

Vaša,

Vanja

Program

Na programu ovogodišnjeg festivala naćiće se filmovi:

 • SENDMEN I IZGUBLJENI PESAK SNOVA – Nemačka (Das Sandmännchen – Abenteuer im Traumland , Sandman and lost sand of dream)
 • MAGIČNO PUTOVANJE U AFRIKU 3D – Španija (Magic Journey to Africa)
 • HRABRA DRUŽINA I KOD MARKA POLA – Italija (Cuccioli e il Codice di Marco Polo)
 • MUMINI I KOMETA 3D – Finska (Muumi ja punainen pyrstötähti, Moomins and comet chase)
 • SANI I SLON – Francuska (Sunny et L’elephant)
 • JONA JONA PINGVIN – Japan (Yona Yona Pinguin)
 • STVARANJE SVETA– Francuska (Genesis)
 • ELEONORINA TAJNA – Francuska (Kerity, La Maison des Contes)
 • MORSKA PRIČA – Meksiko (Alamar)
 • SVET OKEANA 3D – Francuska (
 • PINGVIN DŽASPER I PUTOVANJE NA KRAJ SVETA – Nemačka (Jasper und das Limonadenkomplott, Jasper: Journey to the End of the World)
 • MAGIČNA VRTEŠKA – V. Britanija (The Magic Round-About)
 • TVIGSON – Norveška (Knerten, Twigson)

Tačno vreme i mesto prikazivanja, kao i više informacija o samim filmovima možete pogledati na zvaničnom sajtu festivala – Kidsfest.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More