Projekti

Roditelj

INFORMIŠEMO, EDUKUJEMO, SAVETUJEMO, OSLUŠKUJEMO, REAGUJEMO, DELUJEMO!

CENTAR ZA RODITELJE ili RODITELJI U CENTRU

  • Aktivnosti na web-sajtu – informacije, saveti, tekstovi stručnjaka

Roditelj.org je tu da  informiše i edukuje, trudimo se da sadrži sve što je potrebno kako bi roditelji i budući roditelji bili na vreme i valjano informisani o svojim pravima, načinima ostvarivanja prava kao i svim aktuelnim dešavanjima koji se tiču roditeljstva i porodice.

Na našem sajtu ćete pronaći autentične i isključivo autorske tekstove i stručnjaka raznih oblasti: psihologa, pedagoga, pedijatara, ginekologa, defektologa, logopeda, pravnika, nutricionista itd.

Takođe, ovde možete pronaći i sva pravna akta koja se tiču pitanja u vezi sa roditeljstvom, decom i porodicom.

 

  • Roditeljski on-line servis – Znamo odgovore na skoro sva pitanja o roditeljstvu

Tokom cele godine nam se javljaju roditelji i budući roditelji iz cele naše zemlje kontaktirajući nas bilo putem našeg sajta, našeg e-mail-a ili telefonom postavaljajući pitanja ili tražeći savete.

Informisani smo o svemu što je vezano za roditeljstvo. Na sva vaša pitanja odgovaramo u najkraćem roku.

  • I ne samo na internetu

Štampamo informativno edukativne brošure na razne teme.

U svakom broju časopisa MAMA i TRUDNOĆA pronaći ćete naše informativno edukativne tekstove na različite teme koje se odnose na roditeljstvo.

  • A imamo vremena i za kafu

Osluškujemo potrebe roditelja i roditeljstva, bez prestanka, i zato je potrebno da održavamo kontakt i da se držimo zajedno. Potrebni ste i vi nama, potražite od nas savet, ali dajte nam i predlog ili kritiku. Ukažite nam na problem u roditeljstvu za koji se još nismo pobrinuli.

U Beogradu tokom cele godine održavamo sastanke u igraonici Tehnokids, po unapred dogovorenim terminima. Dok nam se deca bezbrižno igraju, mi možemo i da porazgovaramo. Možete da nas posetite u našoj kancelariji u Zemunu, lokal 44 u Tržnom centru Zemunikum u Zemunu.

Za sastanke u ostalim gradovima u kojima Udruzenje deluje javite nam se da se upoznamo!

  • Reagujemo na aktuelna dešavanja

Tokom cele godine pratimo dešavanja na polju zdravstva, socijalne zaštite i brige o deci i porodici, ostvarivanja prava i pravne zaštite, bezbednosti proizvoda na tržištu kao što su hrana, igračke i oprema za decu, vrtićima i školama, kao i svega ostalog što je u vezi sa roditeljstvom.

Deatljnije o reagovanjima, saopštenjima i izjavama Udruženja se može pronaći na press i web klipingu.

  • Sprovodimo različite kampanje i projekte:

Sigurno smo već prepoznatljivi po obeležavanju Svetske nedelje dojenja svake godine u prvoj nedelji avgusta, ali radili smo, i radimo i mnoge druge projekte i kampanje. Na našem web sajtu možete da nađete detaljnije o projektima koje smo radili do sada.

 

  • Sarađujemo sa drugim nevladinim organizacijama

Našim saborcima i pobornicima za bolje i kvalitetnije roditeljstvo i detinjstvo, kao što su: „Majka hrabrost“, „Bebac“,“Udruženje za javno zdravlje Srbije“, „Udruženje babica Srbije, „Pomoć porodici“

  • Uspostavljamo kontakte, ostvarujemo saradnju i sa vladinim sektorom

Relevantnim državnim organima i organima lokalne samouprave kao i sa drugim organizacijama:

Gradska uprava za zdravstvo, Gradska uprava za socijalnu zastitu, Pokrajinski sekretarijat za demografiju, Zavodom za ravnopravnost polova, Kancelarija za evropske poslove, sa opštinama Medijana i Crveni krst u Nišu, kao i sa niškim Rotari klubom, saradnja sa Opštinom Zemun, sa Gradskim sekretarijatom za zdravlje, Ministarstvom zdravlja. Kontinuirana saradnja sa Unicefom, Institutom za javno zdravlje „dr Milan Jovanović Batut“ kao i pojedinim stručnjacima sa Instituta, ostvarena  je saradnja sa nekoliko Domova zdravlja, GAK Narodni front i Centrom za psihofizičku pripremu trudnica u okviru Klinike.

Ostvareni su kontakti sa Odborom za zdravlje i porodicu Narodne skupštine, Timom za implementaciju Strategije za smanjenje siromaštva, Gradaskim zavodom za zaštitu zdravlja kao i Udruženjem za javno zdravlje, Pokretom za zaštitu potrošača u Beogradu Ostvareni su kontakti i uspostavljena saradnja i sa drugim srodnim neprofitnim organizacijama u regionu u vidu međusobnog pružanja podrške aktivnosti i/illi ciljeva i stavova.

  • Proširujemo mrežu

Pružamo dobrodošlicu svima onima koji u svom gradu žele da osnuju ogranak Udruženja RODITELJ

Do sada su osnovani:

Udruženje RODITELJ Novi Sad

Udruženje RODITELJ Niš

Udruženje RODITELJ Kragujevac

Udruženje RODITELJ Užice

Udruženje RODITELJ Kraljevo

U toku osnivanje ogranka Udruženja RODITELJ Sremska Mitrovica

U toku osnivanje ogranka Udruženja RODITELJ Bačka Palanka

U toku osnivanje ogranka Udruženja RODITELJ Brus

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More