Press clipping

Apel vlastima da povećaju bezbednost

19:09 – Zabrinuti za bezbednost mladih u gradu i zbog sve izraženije kulture nasilja, grupa organizacija Inicijative mladih za Novi Sad uputila je poziv novosadskim vlastima za podizanje svesti o ovom problemu. Kako za 021 navodi Dragana Ćorić iz udruženja Roditelj, apel je zvanično upućen predsedniku Skupštine grada Zoranu Vučeviću, a biće prosleđen i drugim relevantnim institucijama u gradu.

„U svetlu ubrzanih promena društvenog, kulturnog i vrednosnog sistema u Srbiji, i istovremeno suočeni sa brojnim izazovima tranzicije u kojoj smo već izvesno vreme, Inicijative mladih za Novi Sad ovim putem upućuju apel kako gradskim vlastima i drugim značajnim lokalnim akterima, ali i građanima i građankama Novog Sada, za podizanje svesti o ugroženoj bezbednosti svih građana i građanki u ovom gradu, posebno mladih. Poslednji događaji u Novom Sadu, nestanci mladih osoba, tragične pogibije mladih u namerno izazvanim požarima ili u brojnim saobraćajnim nezgodama, drastično su smanjili poverenje mladih u sposobnost gradskih vlasti ali i inspekcijskih službi, da vode računa o bezbednosti mladih u ovom gradu. Zbog svega navedenog tražimo i od gradskih vlasti da donesu rešenja koja bi obezbedila sigurnost mladih u gradu i sprečila dalje širenje nasilja među mladima“, kaže Dragana Ćorić.

Inicijative mladih za Novi Sad su neformalna grupa tridesetak organizacija okupljenih radi pokretanja inicijative za izradu Lokalnog akcionog plana politike za mlade. (021)

05.03.2008.

Radio 021

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More