Izdvajamo

Dani socijalne inkluzije u Zemunu – Zaplovimo istom rekom – Kreativna inkluzivna radionica

Udruženje Roditelj je u saradnji sa Udruženjem „Evo ruka“ i „Prijatelji dece Zemuna“, 28. avgusta na Zemunskom keju održalo interaktivnu i inkluzivnu radionicu namenjenu deci i roditeljima kao deo programa „Dani socijalne inkluzije u Zemunu – Zaplovimo istom rekom“.

U okviru radionice posebna pažnja je posvećena temi inkluzivnom radu i druženju sa decom i roditeljima.

Deca su imala priliku da učestvuju u kreativnoj radionici koju je vodio tim stručnjaka i volontera iz Centra za rani razvoj Udruženja Roditelj, kao i radionici znakovnog jezika pod vođstvom stručnog tima Udruženja Pomoć porodici.

Sprovedene aktivnosti deo su šire inicijative „Odgovorna zajednica na putu do socijalne sigurnosti dece sa smetnjama u razvoju“ koju su pokrenula tri udruženja: Udruženje RODITELJ, Prijatelji dece Zemuna i UG „Evo ruka“ a koju podržavaju kancelarija UNICEF-a u Srbiji i Balkanski fond za lokalne inicijative.

Ovom manifestacijom želeli smo da promovišemo mogućnosti, ali i potrebe dece sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica, povezivanje sa lokalnom zajednicom i druženje. Istovremeno, skrenuli smo pažnju i na potrebu za razvojem socijalnih usluga za decu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice kako bi im se olakšalo uključenje u život zajednice i unapredio kvalitet života.

Od izuzetne je važnosti da se različiti društveni subjekti uključe u rešavanje problema ranjivih društvenih kategorija, naročito na lokalnom nivou. To je jedina garancija ostvarivanja principa inkluzivnog društva u koje prihvata različitosti I neguje vrednosti kao što su tolerancija, solidarnost i razumevanje.

Fotografije sa manifestacije pogledajte u našoj fejsbuk galeriji.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More