Press clipping

Dojite s ponosom

Akcijom „Dojite s ponosom“ Udruženje „Roditelj“ je protekle subote po drugi put obeležilo Svetsku nedelju dojenja. Skupu je prisustvovalo oko 50 majki iz Beograda, Šapca, Nove Pazove i i drugih gradova.

Pored majki koje su dojile bebe, prisustvovalo je više od 200 roditelja i budućih roditelja koji podržavaju dojenje, više od 30 stručnih saradnika iz beogradskih domova zdravlja, Instituta za javno zdravlje Srbije, Gradskog zavoda za javno zdravlje, GAK „Narodni front“, Instituta za mentalno zdravlje, te predstavnika sponzora.

Ovogodišnjom akcijom Udruženje „Roditelj“ pokušalo je da informiše javnost o prednostima dojenja kao najboljeg i najzdravijeg izvora hrane za novorođenče, želeći tako da podstaknu majke da bez ustezanja hrane svoje bebe i u javnosti, bez obzira na još uvek važeće predrasude.

Svetska nedelja dojenja obeležava se svake godine od 1. do 7. avgusta u više od 120 zemalja sveta. Ove godine WABA(Svetska asocijacija za promociju dojenja) tokom Nedelje dojenja ukazuje na značaj ranog stavljanja bebe na mamine grudi, poželjno najkasnije jedan čas od rođenja.

Takvo postupanje, kažu stručnjaci, može da sačuva život milion beba! Od dobrog početka, u velikoj meri zavisi i uspešno dojenje, pa Udruženje „Roditelj“ apeluje na sva porodilišta u Srbiji da odmah po rođenju stave bebu tamo gde joj je najlepše – na majčine grudi.

bebac.com, avgust 2007.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More