Izdvajamo

Kompkamp – letnji kompjuterski kamp za decu

Moderna porodica se poslednjih godina nosi sa problemima sa decom u upotrebi računara i mobilnih telefona. U eri digitalnih tehnologija tempo života je sve brži, a roditelji preokupirani obavezama ne postižu da posvete dovoljno vremena  komunikaciji sa decom, koja su takođe pod pritiskom školskih i vanškolskih obaveza i aktivnosti.

Internet i društvene mreže sve češće se u medijima spominju kao izvor opasnosti za decu.  Da li je zaista tako ili nije, zavisi od pristupa dece Internetu: koje stranice posećuju, koliko dugo su za računarima, kakvu sliku o sebi ostavljaju na društvenim mrežama, koje podatke o sebi daju.

Internet nije bauk, a računari se mogu koristiti u edukativne svrhe na zabavan način – stav je Udruženja Kompjuterski kamp.

Udruženje KompKamp je nevladina organizacija koja radi uspešno sa decom već četvrtu godinu, organizujući jedinstveni letnji kamp na našim prostorima za decu od 8 do 15 godina. U okviru boravka u kampu deca prolaze kroz specijalno osmišljenu  obuku za rad na računarima prilagodjenu njihovim godinama i interesovanjima.

Tokom dnevnih aktivnosti na računarima deca uče kako da računar, osim za igranje i komunikaciju, koriste za učenje i razvoj. Kroz  programiranje igrica,  deca se upoznaju i sa različitim mogućnostima upotrebe računara. Pored dosadašnjih desetak softvera, koji su prethodnih godina korišćeni, deca će imati priliku i mogućnost da izaberu i nauče i Google SketchUp, program za 3D modelovanje, za koji je KompKamp dobio Google licencu.

Ali ovo nije sve što ovaj letnji kamp nudi: pored rada na računaru, deci  su svakodnevno organizovane različite sportske aktivnosti i zabave tipa igre bez granica, a ne manje važno je što upoznaju svoje vršnjake i grade lično samopouzdanje i samostalnost.

Ove godine KompKamp će četvrti put ugostiti decu od 8 do 15 godina iz Srbije i inostranstva u četiri smene po 12 dana u Novom Bečeju, u predivnom turističkom ambijentu na Tisi.

U kampu uglavnom rade mladi ljudi, sertifikovani za rad sa decom, najčešće apsolventi pedagogije, informatike, umetnosti i fizičke kulture  koji svojom stručnošću i iskustvom u radu sa decom po kampovima i ustanovama obezbeđuju adekvatnu obuku i brigu o deci. Uz redovni program kampa  organizovana su i različita gostujuća predavanja. Najčešće su to timovi studenata sa svojim profesorima, koji rade na Festivalu nauke u Novom Sadu, i na projektu  Noć istraživača, a deci u kampu prezentuju mogućnosti iz naučnih oblasti sa svojih fakulteta.

Kako se prijaviti u kamp i gde roditelji mogu da se raspitaju o svemu što ih zanima?

Upis u kamp se vrši putem formulara koji je na web stranicama Udruženja Kompjuterski kamp u meniju za roditelje

Ovoga leta KompKamp nudi članovima Udruženja RODITELJ posebne pogodnosti:

Svi članovi Udruženja RODITELJ, koji decu prijave za boravak u KompKampu tokom leta 2011 dobiće 10 % popusta za prijavu za prvo dete  odnosno 15%  popusta ukoliko se prijavljuje dvoje ili više dece iz iste porodice.

Ukoliko ste član Udruženja RODITELJ, da biste ostvarili pravo na popust upišite prilikom prijave deteta Udruženje RODITELJ u polje Kako ste saznali za KompKamp i ostvarićete pravo na popust.

EVO kako možete da se učlanite u Udruženje

Ukoliko želite da pogledate više fotografija sa proteklih kampova pogledajte neke od fotoalbuma iz proteklih godina.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More