Press clipping

Najlepša fotografija dojenja

Povodom Nacionalne nedelje dojenja, koja je ove godine obeležena od 2. do 8. oktobra, Udruženje «Roditelj» je raspisalo Konkurs za najlepšu fotografiju na temu dojenja. Sve mame koje imaju “uhvaćen i sačuvan” taj divni momenat hranjenja bebe, pozvane su da pošalju slike na konkurs, a žiri će izabrati najlepše fotografije.

Iako je roditeljima najveća nagrada da vide zdravu i zadovoljnu bebu kako sisa, pobednici u ovoj akciji nisu samo oni čije će fotografije biti izabrane, već svi koji su uspeli da se izbore da svojoj bebi pruže najbolje – majčino mleko!

Mame znaju koliko dojenje zahteva upornost, uvežbanost, i koliko početni problemi mogu da utiču na novopečene mame da odustanu od dojenja. Udruženje “Roditelj” je tu da ih ohrabri, pruži informacije i pomogne da u toj borbi istraju, jer je dojenje najbolje i za bebu i za majku.

Ove godine, tema Nacionalne nedelje dojenja je dvadeset pet godina sprovođenja Međunarodnog kodeksa marketinga – zamene za majčino mleko. Kodeks je, u stvari, dokument kojim se reagovalo na nagli pad procenta žena koje doje na Zapadu. Na taj način je zabranjeno neadekvatno reklamiranje zamena za majčino mleko.

Cilj konkursa za najlepšu fotografiju na temu dojenja je da se podrži dojenje kao najbolji i najzdraviji način ishrane beba. A akcijom obeležavanja Nacionalne nedelje dojenja je još jednom skrenuta pažnja javnosti da je broj dojilja u našoj zemlji mali.

Za oktobarsku nedelju dojenja, u Beogradu je u Skupštini grada organizovana tribina na temu najčešćih problema zbog kojih se majke obeshrabre i odustanu od dojenja. Predavanja na istu temu su održana i u ograncima Udruženja “Roditelj” u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici.
Inače, Udruženje «Roditelj» je, zajedno sa magazinom “MAMA” i časopisom “Trudnoća”, početkom avgusta na Kalemegdanu, pod motom «Dojiti s ponosom», obeležilo i Svetsku nedelju dojenja (koja se tradicionalno slavi od 1. do 7. avgusta).

Magazin “Mama”, Oktobar 2006.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More