Izdvajamo

Održan i drugi trening za organizacije civilnog društva

Trening za unapređivanje komunikacijskih veština namenjen organizacijama uključenim u projekat „Podrži, poveži, pobedi“ Udruženja RODITELJ održan je proteklog vikenda u Kragujevcu u organizaciji ovog udruženja. Projekat „Podrži, poveži, pobedi“ usmeren je na jačanje kapaciteta organizacija koje se bave problemima samohranih roditelja i starijih lica, u cilju kreiranja čvrste, sistemske podrške ovim osetljivim društvenim grupama.

Na treningu su predstavnici organizacija iz Ade, Temerina, Zemuna, Starog Grada, Novog Pazara, Kraljeva, Ćićevca, Loznice i Zaječara imali priliku da unaprede komunikacijske veštine kroz predavanja i interaktivne radionice o elementima komunikacije sa ciljnim javnostima, izradi komunikacijskih planova, izboru najadekvatnijih alata i kanala za komuniciranje sa ciljanim javnostima Predavanja i radionice su vodili mr Nikolina Ljepava, socijalni psiholog i Marko Selaković, stručnjak u oblasti odnosa s javnošću.

Ovo je drugi trening u okviru projekta „Podrži, poveži, pobedi“, čijom je realizacijom zaokružen planirani edukativni segment projekta. Predstavnici organizacija iz navedenih opština su sredinom oktobra u Zrenjaninu pohađali i prvi seminar Udruženja RODITELJ iz oblasti društvenog aktivizma, javnog zastupanja i unapređenja organizacionih veština.

Proslogodišnji Sajam

U narednom periodu, organizacije će svoje aktivnosti usmeriti na sprovođenje mini-kampanja u svojim opštinama, kojima će uticati na podizanje svesti javnosti o problemima i potrebama samohranih roditelja i starih lica. Jedan od najvažnijih zadataka ovih kampanja je uključivanje organa lokalne samouprave i umrežavanje sa drugim srodnim organizacijama, kako bi se, u skladu sa specifičnostima svake opštine, obezbedila instutucionalna podrška samohranim roditeljima i starijim osobama i pronašao najbolji modul za njihovu međusobnu, dugoročnu saradnju.

Projekat „Podrži, poveži, pobedi“, sprovodi se do kraja januara 2013. godine uz finansijsku podršku USAID preko Instituta za održive zajednice (ISC).

 

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More