BeogradIzdvajamoPodrška dojenju

Održana akcija „Dojite s ponosom“

Udruženje RODITELJ juče je u restoranu Venecija na Zemunskom keju, drugu godinu za redom akcijom “ Dojite s ponosom” obeležilo Svetsku nedelju dojenja. Uprkos lošem vremenu, skupu je  osim nekoliko desetina majki koje doje svoje bebe prisustvovalo više od 200 roditelja i budućih roditelja koji podržavaju dojenje, stručnih saradnika iz beogradskih domova zdravlja, Instituta za javno zdravlje Srbije, Gradskog zavoda za javno zdravlje, GAK “Narodni front”, Instituta za mentalno zdravlje, predstavnika sponzora.

Na manifestaciji  su svi koji podržavaju dojenje imali priliku da razmene iskustva, a sve trudnice i majke da od zdravstvenih radnika dobiju savete o dojenju i ishrani bebe, Zahvaljujući sponzorima, trudnice i bebe dobile su prigodne poklone a na kraju druženja organizovana je nagradna igra za vredne specijalne nagrade za učesnike skupa.

Ovogodišnjom akcijom Udruženje RODITELJ  informisanje o prednostima dojenja kao najboljeg i najzdravijeg  izvora hrane za novorodjenče. Želimo da podstaknemo majke da bez ustezanja svoje bebe hrane i u javnosti, bez obzira na još uvek važeće predrasude.

Svetska nedelja dojenja obeležava se svake godine od 1. do 7. avgusta u više od 120 zemalja sveta. Ove godine WABA (Svetska asocijacija za promociju dojenja) tokom Nedelje dojenja ukazuje na značaj ranog stavljanja bebe na mamine grudi, poželjno najkasnije jedan čas od rodjenja. Takvo postupanje, kažu stručnjaci, može da sačuva život 1 miliona beba! Od dobrog početka, u velikoj meri zavisi i uspešno dojenje, pa Udruženje RODITELJ apeluje na sva porodilišta u Srbiji da odmah po rođenju stave bebu tamo gde joj je najlepše – na majčine grudi.

Ovogodišnju akciju Udruženja RODITELJ podržali su  Sekretarijat za zdravstvo Skupštine grada, opština Zemun,  Dexy co, Milbi, časopisi Mama i Trudnoća, Analife, Jamax M, Kika čarapice, Beluga, Citz records, Mladinska knjiga, Maštarije, Balonmarketing, MP global, Zdrava voda, Sitopromet, Pulp fiesta, Boro Škorić, pekara Trpković, Megastores eletonica i Vodič za roditelje.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More