Izdvajamo

Održana obuka za savetnice za dojenje

 

U okviru obeležavanja Svetske nedelje dojenja, Udruženje RODITELJ u Beogradu je po prvi put u Srbiji organizovalo obuku savetnica za dojenje po uzoru na grupe podrške dojenju kakve postoje širom sveta već duži niz godina.

Koncept vršnjačkog savetovališta za dojenje zasnovan je na principu prenošenja ličnog iskustva (mame mamama), obogaćenog stručnim znanjem i komunikacionim veštinama koje svaka savetnica mora da poseduje.  U skladu sa tim smernicama Udruženje RODITELJ je organizovalo i ovu obuku. Prvi deo obuke održan je 8.avgusta u prostorijama Udruženja RODITELJ sa praktičnim radom na samoj manifestaciji, a drugi deo će biti održan krajem septembra kada će mame polaznice dobiti i sertifikate o završenoj obuci.

Devet budućih savetnica za dojenje Udruženja RODITELJ došlo je iz nekoliko gradova iz Srbije da bi prošle obuku za savetnice.

Tereza Kiš – Miljković, Dragana Vasić, Marija Milanović, Iva Dopuđ – Petković, Olivera Lazarević, Jelena Atanasijević, Snežana Polić, Milena Popević i Kristina Bogdanović prve su polaznice obuke za savetnice za dojenje, koja će nadamo se zaživeti i u ostalim gradovima Srbije u okviru drugih ogranaka Udruženja.

Predavačice na obuci bile su Andjelka Kotević , viša medicinska sestra iz Gradskog zavoda za javno zdravlje i koordinatorka Halo bebe  i Nedeljka Neda Zebić, vršnjačka savetnica za dojenje iz Nemačke.

Sponzor ove obuke i vršnjačkog savetovališta za dojenje je Oktal farma.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More