MagazinVrtići i jaslice

Počeo konkurs za upis u vrtiće, dotirani upis u privatne vrtiće od septembra

deca u vrticu

Danas je počeo konkurs za upis dece u vrtiće u Beogradu i trajaće do 30. aprila. U 17 predškolskih ustanova ima 8.500 slobodnih mesta, a prvi put ove godine iz gradske kase će se delom finansirati i boravak dece u privatnim obdaništima, ali samo za mališane za koje nije bilo mesta u državnim.  Akreditovane privatne predškolske ustanove, njih 54 moći će da prime oko 1.800 dece.

Prema rečima gradskih čelnika i u privatnim vrtićima će roditelji plaćati samo deo cene, oko 5.500 dinara, a ostatak grad Beograd.

Ukoliko u ovim ustanovama ne bude mesta, roditelji će dobijati potvrde, uz koje će od 1. septembra moći da upišu decu u neki od 54 verifikovana privatna obdaništa ako ima mesta. Pored ove potvrde potrebno je da podnesu i izvod iz matične knjige rođenih za dete, uverenje o državljanstvu i fotokopiju lične karte podnosioca zahteva, odnosno potvrdu o stalnom nastanjenju – poručuju iz Sekretarijata za dečiju zaštitu.

deca u vrticu, upis 2012Da li će uključivanje privatnika u sistem predškolskog obrazovanja uticati na smanjenje lista čekanja za upis u vrtiće znaće se kada budu formirane jaslene i vrtićke grupe i kada roditelji potpišu ugovore sa državnim i privatnim predškolskim ustanovama. Prema podacima sekretarijata, zaključno sa 31. decembrom prošle godine, u državnim vrtićima je ostalo neupisano 3.525 mališana.
Izvor
Pročitajte na ovom linku i detaljnije pojašnjenje o načinu ostvarivanja prava na subvenciju za upis u privatne vrtiće.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More