Izdvajamo

Program besplatnih kućnih popravki na Starom gradu – Moj starogradski majstor

GO Stari grad omogućila je besplatne usluge kućnog majstora za penzionere sa nižim primanjima, samohrane majke, osobe sa invaliditetom, korisnike socijalne pomoći i osobe bez primanja sa Starog grada. Opština poziva sugrađane koje pripadaju ovim grupama korisnika, da pozovu Starogradskog majstora i prijave kvarove na telefone 011/ 3300 509 ili putem elektronske pošte na volonterskiservis@starigrad.org.rs.

Program Starogradskog majstora pomaže sugrađanima da korišćenjem besplatnih usluga proverenog i kvalifikovanog majstora izvrše popravke, električarske, bravarske i vodoinstalaterske, za koje nisu dovoljno stručni i za koje im materijalna situacija često ne dozvoljavaju da ga angažuju. Dosadašnja iskustva programa „Moj starogradski majstor“ su više nego pozitivna, i u skladu su sa opredeljenjem opštine da kao odgovorna lokalna samouprava pomogne onima kojima je pomoć neophodna.

Neposredna korist ove usluge je višestruka. „Moj starogradski majstor“ istovremeno doprinosi uređenosti stambenog prostora korisnika, i uštedi važnih resursa. Dovoljno je navesti primer vode koja curi iz neispravnih vodokotlića ili slavina u mnogim stanovima, a što u ukupnom zbiru svima uvećava račune za njen utrošak. Ujedno, program preventivno podiže i stepen bezbednosti, ne samo korisnika, nego svih stanara koji žive u zgradi i njihove imovine. Tako su na primer neispravni osigurači i elektroinstalacije najčešći uzroci požara.

Popravke vrše majstori koje angažuje opština, njihove usluge su besplatne, a zavisno od vrste popravke, korisnici materijalno učestvuju ukoliko je potrebno da se zameni ili kupi neophodni deo.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More