Centar za rani razvojDeca

ProPolis Books i Centar za rani razvoj daruju – Akvamarin, Andreas Ešbah

Počela je još jedna školska godina, a zajedno sa ProPolis Books-om želimo da darujemo jednu sjajnu knjigu koja će predstojeću jesen učiniti magičnom, u pitanju je knjiga:

Akvamarin

Andreas Ešbah

Bila jednom jedna budućnost, ne tako daleka. I u njoj jedna tinejdžerka Saha, sa darom koji mora da krije. Dar može da spase jedan život i da spoji dva sveta. U jednom svetu je ne žele, a u drugom može biti voljena. Tetka koja je odgaja ne čuje u vremenu u kom tek retki pričaju jezik gluvonemih, a Saha ne pliva tamo gde svi plivaju. Uzbudljiva i vrlo emotivna priča o neprihvatanju, neuklapanju i želji da se istraje u svojoj različitosti. I priča o iskrenom prijateljstvu, poveravanju najvećih tajni, poštovanju i divljenju. Za sve drugačije. Jer, na promene, ma kakve one bile, moramo da se adaptiramo. Čitav život je promena i tako je jedino ispravno. Osnova ovog romana nisu događaji, koji su tu samo da uvuku čitaoca brže i dublje u priču, već emocije, odluke junaka, njihov pristup, njihova osećanja i njihova otkrića. Samim tim, mi sami osećamo potrebu da razmišljamo, otkrivamo, odlučujemo i tako neprekidno rastemo. Razvijanje unutrašnjeg sveta, domišljanje, potraga, prihvatanje različitosti, to su vrline ove knjige.

Istinska vrednost ove knjige je neophodnost promišljanja nakon čitanja: kakvi smo ljudi prema drugima koji nisu kao mi, šta je u osnovi tinejdžerskog neprihvatanja, koliko je čovek zaista mali ili velik, dokle čovek sme da ima upliva u tok i izgled prirode i da li se naučnici ponekad osećaju svemoćno kao mali bogovi?

 

 

 

 

 

 

 

 


Ukoliko želite da učestvujete u darivanju potrebno je da:

  1. Pratite Facebook stranicu Centar za rani razvoj Beograd i ProPolis Books,
  2. Lajkujete ovu objavu,
  3. Imate adresu za slanje na teritoriji Rep. Srbije.

Igramo se do četvrtka 6.9.2018. godine do 20h kada ćemo objaviti dobitnika.

 

Srećno!

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More