Centar za rani razvojDecaRoditeljstvo

ProPolis books i Roditelj poklanjaju knjigu „Ruzmarina i novogodišnja čarolija“, Sirka Knutila i Taru Kastren

Draga deco i roditelji, do decembra meseca ostalo nam je još samo par dana, da li vas je već uhvatila praznična euforija? 🙂

Zajedno sa izdavačem knjiga ProPolis Books poklanjamo knjigu koja postavlja pitanje – Šta je vaša novogodišnja čarolija?

Radi se o knjizi:

Ruzmarina i novogodišnja čarolija

Sirka Knutila i Taru Kastren

Ruzmarina ima riđu kosu koja je tako gusta da majka mora da joj plete četiri kike. Ime je dobila po opojnom mirisu ruzmarina koji je dopirao iz bašte u kuću kada se rodila. Ima osam sestara i brata, a svi imaju imena po lekovitim biljkama. Jer, Ruzmarina nije obična devojčica, ona je – patuljčica, a njen tata radi u radionici Deda Mraza!
Devetog decembra neznano koje godine selom je prostrujala strašna vest: veštica Margeta Margita iz Doline groze namerava da ukrade novogodišnju magiju, bez koje Deda Mraz ne može da deli poklone deci! Ruzmarina i Lovorko, nakon leta bum-zum-vruuum-bruuum metlom, obreli su se u veštičjoj kući i umalo da završe kao dodaci u čorbi. Srećom, ispostavilo se da čak i veštice žele da budu lepe i da tragaju za lekovitom vodom.
Ruzmarina odlazi na tajni zadatak – posuta čarobnim prahom treba da sakupi dečja pisma sa željama. Razgovara sa Sneškom Belićem i uz pomoć Kraljice snežnih vihora iz veštičine kuće izbavlja nestalu čaroliju Deda Mraza. Jer, Margeta Margita nije toliko loša, ona samo želi da se sva deca sveta i njome oduševljavaju koliko i Deda Mrazom…

Novogodišnji praznici se bliže, i evo savršenog poklona za mališane, i one malo veće. Zamislite: slika jedne novogodišnje noći: jelka, čarapice, svetiljke, čaj, ćebence, kućni ljubimac sklupčan kraj nogu, sva draga lica u blizini i dragi glas koji priča priču. O Deda Mrazu, čiji se dolazak iščekuje. O patuljcima koji su mu pomogli da spakuje poklone. O Ruzmarini, patuljčici, čiji tata radi kod Deda Mraza. I novogodišnja čarolija je tu.
Da vas pitamo: šta je vaša novogodišnja čarolija?

U saradnji sa izdavačem knjige  ProPolis Books, darujemo jedan primerak ove knjige. Sve što je potrebno je da odete na Facebook stranicu Centra za rani razvoj Beograd (https://www.facebook.com/CRRBG/) i ispod objave o ovoj knjizi da napišete komenar.

Igramo se do nedelje 03.12.2017. godine do 16h kada ćemo pomoću sajta random.org objaviti pobednika.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More