Centar za rani razvojDecaRoditeljstvo

ProPolis books i Roditelj poklanjaju knjigu „Vuk koji je ispao iz knjige“, Tijeri Robereht

Draga deco i roditelji, jako nam je drago što imamo priliku da vam prikažemo, ali i poklonimo jedan primerak, ove divne priče koja govori o osećanjima, pripadnosti, drugarstvu.

Govorimo o novoj knjizi izdavačke kuće ProPolis Books –

Vuk koji je ispao iz knjige

Tijeri Robereht

Zoja je devojčica čija je soba puna polica sa knjigama. I u čijoj sobi živi mačak. Jednog dana, jedna od knjiga pala je na pod, a iz nje je ispao – vuk. U svojoj knjizi neustrašiv i strašan, u ovoj sobi postaje uplašen, jer mu je sve strano i tuđe. I mačak je ogroman! Bežeći od mačka, vuk nasumice odabira knjige u koje će se sakriti. Ali, ni u jednoj nije dobrodošao gost. Svet u koji je upao mnogo je strašniji od sveta iz kog je ispao.

Teraju ga ovčice, jer je došao prerano, teraju ga batleri, jer je u toku bal na dvoru, teraju ga i dinosauri jer je njihov svet opasno mesto. Samo ga jedna devojčica nije oterala. Jedna uplakana devojčica obučena u crveni kaputić, sa crvenom kapuljačom…

Šarmantna slikovnica za postavljanje pitanja i zamišljanje uloga: zašto devojčica ima toliko mnogo knjiga? Zašto je mačak neprijateljski raspoložen prema vuku? U kojim sve pričama živi vuk? Ko se boji vuka i zašto? Gde se izgubio Crvenkapin vuk, zašto se on nije pojavio? Kako se ponašaš kada neko ne želi tvoje prisustvo? Zašto neki ljudi ne prihvataju novopridošlice? Kako u životu pronalaziš svoje mesto? Kako će se završiti ova priča sa Crvenkapom, šta će biti sa vukom koji je bio toliko ljubazan da pomogne uplakanoj devojčici? Da li je vuk izabrao pogrešnu priču ili, menjajući njen kraj, možemo da menjamo sve događaje u životu proistekle iz pogrešnih odluka?Možemo domaštati i šta se zbilo sa pričom iz koje je vuk ispao.

Ovo je knjiga koja podstiče maštovitost, jer ostavlja mogućnost za postavljanje nebrojeno pitanja. Bez obzira na to da li knjigu čita kreativno dete ili stariji želi da mu produbi imaginaciju, mogućnosti za čitanje, razgovor i skretanja sa glavne teme su brojne. Zamislite tek nebrojenost kombinacija kada bi mnogo različitih likova poispadalo iz mnogo različitih knjiga! Završetak knjige donosi zanimljiv obrt i osmišljavanje šta se novo zbilo u staroj, dobro poznatoj priči. Odličan podstrek i za stariju decu: samo zato što su jednom čuli jednu priču, ne znači da se tako zaista zbilo i da tako uvek mora biti. A sve ovo začinjeno je fantastičnim ilustracijama, stilski različitim kao što su i knjige koje se pominju različite: dvorani su šik, a dinosauri su pojednostavljeni.

Skačući iz knjige u knjigu, vuk je pronalazio novi dom i izbegavao da postane večera krupnom mačku. Njegovi oštri zubi nisu mu pomogli da se uklopi sa dinosaurima, niti mu je sjajno krzno omogućilo da uđe na bal, ali jedna uplakana devojčica u crvenom kaputu čekala je nekog baš poput njega da joj dođe. Jer svako od nas uvek ima nekog koga može da oseti svojim, ma koliko različitim se činio.


U saradnji sa izdavačem knjige  ProPolis Books, darujemo jedan primerak ove knjige. Sve što je potrebno je da odete na Facebook stranicu Centra za rani razvoj Beograd (https://www.facebook.com/CRRBG/) i da lajkujete ovu objavu.

Igramo se do petka 27.04.2018. godine do 20h kada ćemo pomoću sajta random.org objaviti pobednika.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More