BeogradIzdvajamo

Prvi beogradski forum o zdravoj trudnoći

Prvi beogradski forum o zdravoj trudnoći održaće se 26. marta u prostoru knjižare Delfi SKC od 14-16h. Renomirani lekari – dva ginekologa, pedijatar, specijalista ishrane i autor projekta – govoriće tom prlikom o dobrobiti fizičkog vežbanja i zdrave ishrane u trudnoći.
trudnica vežba
Creative Commons License photo credit: dizznbonn
„Fit i zdrava mama“ je program koji postoji već tri godine, i do sada je kroz njega prošlo pedeset trudnica. Svi porođaji su se odvili bez ikakvih problema jer su polaznice bile u odličnoj psihofizičkoj kondiciji i poptuno pripremljene za predstojeće izazove.

Na forumu će o ovim temama govoriti lekari kao i bivše polaznice programa, a sve zainteresovane trudnice, mame i buduće majke mogu da učestvuju u otvorenom dijalogu sa stručnjacima. Cilj je promovisanje ideje o adekvatnoj psihofizičkoj pripremi za porođaj i što zdravije iznošenje trudnoće. Svedočanstva i iskustva polaznica, kao i pitanja zainteresovanih, produbiće ovu temu i dati joj svojevrstan ličan karakter.

Na forumu će biti reči i o značaju hidratacije trudnica i dojilja tokom trudnoće, jer hidratacija utiče na bolje opšte stanje organizma i poboljšava rezultate redovnih analiza. Ginekolozi vrlo često savetuju trudnice da unose najmanje 1.5 l vode dnevno i na taj način regulišu nedostatak vode. Pravi izbor vode je ključan i treba birati niskomineralne vode sa najnižim suvim ostatkom i niskim sadržajem natrijuma, jer se one mogu piti u neograničenim količinama.

Istoga dana biće reči i o novom farmaceutskom proizvodu koji se nedavno pojavio na našem tržištu – vitaminskom suplementu za trudnice, pažljivo elaboriranom u dva preparata – za prvo tromesečje trudnoće, i za preostalih šest meseci i period dojenja.

Predstaviće se i dva ekološka proizvoda – jedan namenjen bebama, i drugi namenjen roditeljima. Svi zainteresovani će na licu mesta dobiti sve informacije i biće u prilici da proizvode vide i dobiju uputstva o njihovoj upotrebi.

Na forumu će govoriti:

  • Dušica Dišić – babica, sertifikovani edukator psihofizičke pripreme i prenatal pilatesa i joge
  • Prim. dr Aleksandra Mladenović – specijalista ginekologije i akušerstva
  • Dr Gordana Obradović – specijalista ginekologije i akušerstva
  • Dr Tatjana Nikolić – specijalista pedijatrije
  • Prim. dr Branka Konstantinović Birovljev – specijalista ishrane
  • Ivana Misirlić Bigard – moderator foruma, polaznica programa

Dobrodošle su sve radoznale mame, trudnice i one koje planiraju trudnoću.
Ulaz slobodan. Povedite drugaricu, sestru, kumu, koleginicu… Budite radoznale i postavite sva pitanja koja vas zanimaju! Stručnjaci su tu da odgvovore na njih!


Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More