Izdvajamo

Rosa nastavlja podršku Institutu za neonatologiju

Institut za neonatologiju

Rosa nastavlja podršku Institutu za neonatologiju nabavkom neophodne medicinske opreme i edukacijom o važnosti doniranja humanog mleka

„PODRŽIMO POČETAK ŽIVOTA –

POMOZIMO PREVREMENO ROĐENIM BEBAMA”

Institut za neonatologiju

Beograd, 7. jul 2011 – Posle uspešno realizovane kampanje kojom je opremljena Banka humanog mleka, Rosa nastavlja podršku Institutu za neonatologiju i prevremeno rođenim bebama koje borave u toj ustanovi. Nova kampanja „Podržimo početak života – pomozimo prevremeno rođenim bebama“ koja se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja ima za cilj nabavku dodatne opreme za Banku humanog mleka, edukaciju i usavršavanje zaposlenih i kupovinu novih inkubatora, za kojima na Institutu postoji velika potreba.

Kampanja će, takođe imati edukativni karakter jer će kroz različite aktivnosti građani, posebno trudnice i mame, biti informisane o značaju koji majčino mleko ima za novorođenčad i na koji način mogu da doniraju višak svog mleka.

“Izuzetno nam je drago što je Rosa odlučila da nastavi podršku našoj ustanovi, posebno zbog toga što smo zajedničkim angažovanjem ostvarili izuzetne rezultate, opremili smo Banku humanog mleka i motivisali mame da doniraju mleko. Ove godine nastavljamo sa aktivnostima i očekujemo da će kupovina nove medicinske opreme doprineti poboljšanju rada naše ustanove i tome da našim malim pacijentima pružamo najbolje uslove lečenja. Nadam se da će građani prepoznati značaj kampanje i da će naići na veliki odziv“, izjavila je direktorka Instituta za neonatologiju Niveska Božinović Prekajski.

Kampanja koju su podržali Udruženje roditelj, Bebac i Care direct, traje od kraja juna do kraja oktobra i u tom periodu od prodaje Rosa vode u svim pakovanjima, biće izdvajana novčana sredstva za nabavku pomenute opreme.

„Imajući u vidu da se na Institutu godišnje zbrine oko 1.000 beba, verujemo da ćemo ovom kampanjom doneti veću sigurnost majkama, a njihovim bebama što brži oporavak. Posvećenost i ljubav sa kojom rade zaposleni u ovoj ustanovi, ali i prošlogodišnji rezultati, podstrek su nam da pomognemo najmlađim pacijentima koliko je u našoj moći. Verujem da će se i naši građani priključiti u velikom broju jer je podrška svakog ponaosob dobrodošla. Nadam se da ćemo krajem godine imati razloga da budemo ponosni na ono što smo zajedno uradili – pružili još bolje uslove smeštaja i lečenja prevremeno rođenim bebama i pomogli da što više njih zdravo ode svojim domovima“, istakla je Milica Stefanović, menadžer za komunikacije kompanije Coca-Cola.

U našoj zemlji se svake godine prevremeno rodi više od 8.000 beba, od kojih čak 5.000 ima teške zdravstvene probleme i zahteva lečenje. Pod prevremeno rođenom decom smatraju se devojčice i dečaci rođeni pre 37. nedelje, a najmanje preživele bebe u Institutu za neonatologiju imale su tek pola kilograma.

 

Prošlogodišnja petomesečna kampanja koju su realizovali Institut za neonatologiju i Rosa rezultirala je kupovinom najsavremenije medicinske opreme za Banku humanog mleka i dostavnog vozila. Edukativnim aktivnostima udvostručena je količina prikupljenog mleka, a broj majki koje su donirale mleko porastao je čak deset puta u odnosu na prethodnu godinu. Banka humanog mleka postala je u oktobru prošle godine i  članica Evropske asocijacije banaka mleka. Kampanja je naišla na izuzetan odziv u javnosti, a samo putem interneta priključilo joj se više od 20.000 ljudi.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More