Press clipping

U Srbiji nizak procenat majki koje doje bebe

Procenat majki koje doje svoje bebe i dalje je neočekivano nizak uprkos stavovima stručnjaka da je majčino mleko najbolja hrana za novorodjenčad, upozorava Udruženje „Roditelj, povodom Svetske nedelje dojenja.

Podaci iz prethodnih godina pokazuju da je u Srbiji manje od 20 odsto majki svojim mlekom hranilo bebe, navodi se u saopštenju.

Svetska asocijacija za promociju dojenja (WABA) tokom ovogodišnje Nedelje dojenja, koja se obeležava od 1. do 7. avgusta obeležava se u 120 zemlja sveta, ukazaće na značaj ranog početka dojenja bebe koje je poželjno najkasnije sat od rodjenja. Takvo ponašanje, navode stručnjaci, može da sačuva život milion beba.

Udruženje „Roditelj“ apelovalo je na sva porodilišta u Srbiji da „odmah po rodjenju stave bebu tamo gde joj je najlepše – na majčine grudi“.

Cilj ovogodišnje akcije Udruženja Roditelj „Dojite s ponosom“ je informisanje trudnica i majki o prednostima dojenja kao najboljeg i najzdravijeg izvora hrane za novorodjenče, ali i o dojenju u javnosti za koje, kako se navodi, u Srbiji još važe brojne predrasude.

To udruženje oraganizovaće u subotu, 4. avgusta, na Zemunskom keju u Beogradu „najveći i najlepši zajednički ručak za bebe koje se hrane majčinim mlekom“.

mtsmondo.com
avgust 2007. godine

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More