Press clipping

Udruženje „Roditelj“ nagradilo najbolje eseje o pravima dece

NOVI SAD – Mreža udruženja “Roditelj” dodelila je danas i nagrade građanima koji su napisali najbolje eseje na temu dečjih prava. Prvu nagradu dobila je profesorka engleskog jezika Dijana Kadić iz Novog Sada, a drugu su podelile Tamara Aranđelović iz Sremskih Karlovaca kao Jelena Mirkov i Vera Kojić, studentkinje novosadskog Pravnog fakulteta.

Predsednica novosadskog ogranka Mreže udruženja “Roditelj” Dragana Ćorić apelovala je na nadležne institucije da posvete veću pažnju zaštiti prava dece u Srbiji. Ona je, povodom 20. novembra, Međunarodnog dana deteta, kazala da u društvu treba da se gradi svest o dečjim pravima, kako bi se deci obezbedilo bezbrižno detinjstvo i odrastanje u skladu sa tendencijama savremenog društva.

Mrežu udruženja “Roditelj” sačinjavaju organizacije iz Beograda, Novog Sada i Niša, s ciljem da pruže podršku razvoju roditeljstva i zaštiti prava dece i roditelja.

RTV, 20.11.2007. godine

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More