Press clipping

Udruženje

NOVI SAD – Prihod od tradicionalne Poklonijade, u organizaciji udruženja „Roditelj“, koja će se održati 19. aprila na Trgu slobode u Novom Sadu od 16 do 19 sati, namenjen je Osnovnoj školi „Jovan Popović“ u Suseku i njenim odeljenjima u Svilošu, Grabovu, Banoštoru i Lugu, deci u Dečjoj sigurnoj kući, štićenicima Ženske sigurne kuće kao i porodicama s velikim broje dece, rekla je juče predsednica udruženja „Roditelj“ Dragana Ćorić. Ona je objasnila da će prihod s Poklonijade, u stvarima, didaktičkom materijalu i novcu, prvi put pripasti Osnovnoj školi „Jovan Popović“, jer, kako je rekla, pročitala je u Građanskom listu da je toj školi svaka pomoć dobrodošla, jer radi u teškim uslovima.

– Razgovarala sam s direktorom Osnovne škole „Jovan Popović“ da napravi spisak nastavnih sredstava koja najviše nedostaju školi, kako bi naše udruženje, osim prihoda koje će donirati školi od aukcije dečjih crteža, moglo da se obrati i donatorima da pomognu školi u Suseku – rekla nam je Ćorićeva. Građanski list je nedavno pisao o Osnovnoj školi „Jovan Popović“ i njenim odeljenjima u okolnim selima. Prilikom posete ekipe GL tim školama, direktor škole Ilija Pešić je ispričao da su nastavna sredstva u školi veoma dotrajala. Primera radi, učenici odeljenja škole u Svilošu i Grabovu koriste globus iz doba Austrougarske, dok na zidu učionica visi geografska karta bivše Jugoslavije. Lopte i vijače za fizičko učenici uglavnom kupuju sami. Osnovna škola u Suseku trebalo bi da se renovira od temelja do krova, ali da bi škola mogla da konkuriše za novčana sredstva, mora da ima glavni projekat, čija izrada košta između 180.000 i 200.000 dinara. Kako nam je tada rekao direktor, škola taj novac nema.

Građanski list, 09. april 2008. godine

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More