UG RODITELJ Beograd

Često su nas za ovih 10 godina pitali: Ko ste vi? Čiji ste vi?

Mi smo nestranačka, neprofitna i nevladina organizacija osnovana s misijom pružanja podrške i rada na stvaranju boljih uslova za roditeljstvo, dolazak dece na svet i njihovo odrastanje.

Osnivači i članovi Udruženja su roditelji koji su iz ličnih iskustava prepoznali potrebu za sistemskom i efikasnom podrškom roditeljstvu u našoj zemlji.

* Kako smo nastali? Početkom januara 2006. godine u okviru Internet foruma posvećenog roditeljstvu pokrenuta je inicijativa za stvaranje prve nevladine organizacije na teritoriji Srbije koja bi se isključivo bavila problemima roditeljstva i odgajanja dece u našoj zemlji. Tako je nastalo Udruženje RODITELJ.

–  5. 02. 2006.  održan je prvi sastanak Udruženja u jednoj beogradskoj igraonici. Ubrzo posle osnivačke skupštine prikuplja se potrebna dokumentacija  kao Udruženje smo registrovani 6. juna 2006. godine.

U avgustu 2006. godine osnovan je Roditelj Novi Sad.

Januara 2007. godine porodici RODITELJ pridružio se i Roditelj Niš.

U aprilu 2009. godine počeo je s radom i ogranak Roditelj Užice.

 

* Za šta se zalažemo? Zalažemo se za društvo koje je više prijateljski nastrojeno prema roditeljima i njihovoj deci. Za puno poštovanje prava roditelja i dece. Da zajedničkim snagama radimo na stvaranju boljih uslova za roditeljstvo, dolazak dece na svet i njihovo odrastanje.

* Kakve su naše aktivnosti? Bavimo se problematikom planiranja porodice i brige o deci. Dajemo pravne savete i inicijative i organizujemo humanitarne akcije.  Spremni smo da podržimo ideje koje promovišu porodične vrednosti, a najdraža bića na svetu su naša večna inspiracija.

Podelite entuzijazam sa nama!

Mi smo  PRVO udruženje u Srbiji koje se na sveobuhvatan način bavi roditeljima, decom i porodicom u celini.

Da bismo što uspešnije širili naše ideje i dragocena iskustva i gradili bolju budućnost za svu našu decu, svaka podrška i pomoć su nam dobrodošli.

Pridružite se najvećoj organizaciji koja se bavi roditeljstvom u Srbiji

kontaktirajte nas i postanite član Udruženja RODITELJ u Beogradu

Procitajte najnovije informacije o aktivnostima Udruzenja RODITELJ u Beogradu:

[hungryfeed url=”http://www.roditelj.org/category/izdvajamo/bg/feed” feed_fields=”description” item_fields=”title,description” truncate_description=”300″ max_items=”5″]