Press clipping

Beograđanke doje s ponosom


Beograd – Akcija „Dojite s ponosom“, koja ima za cilja promociju prednosti dojenja kao najboljeg i najzdravijeg izvora hrane za novorođenče, održana je juče na terasi restorana „Venecija“ u Zemunu, u organizaciji udruženja „Roditelj“. Ovim je u Srbiji po drugi put, obeležena Svetska nedelja dojenja.
Nameta organizatora je da na jednom mestu okupe rekordan broj majki koje se ne libe da doje svoju decu, i pored loših vremenskih prilika, ostvarena je, smatra Dragana Soćanin, predsednica udruženja „Roditelj“.
-Udruženje je prva i jedina organizacija u zamlji koja je počela da se bavi pitanjima roditeljstva, ima tri organizacione jedinice, u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, u koje mogu da se jave roditelji, mi smo njihov servis – istakla je Dragana Soćanin.

Anita Manojlovič, jedna od dojilja učesnica kaže da je dojenje najjača spona između majke i bebe.

-Stvarno sam želela da imam dovoljno mleka. Iako je dojenje veoma veliki fizički i psihički napor, ipak je izvor sreće i zadovoljstva i najlepši poklon prirode – rekla je ona.
Manifestaciju su podržali gradski Sekretarijat za zdravstvo, Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, GO Zemun i brojni sponzori.
M. Vukumirović
05. avgust 2007. godine, Kurir

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More