IzdvajamoPsihološko savetovališteRoditelj Info Centar #covid19

Da mama bude dobro – novembarske onlajn radionice (2021)

Iskustva mladih mama nam govore da tokom vođenja trudnoće nisu dobile dovoljno informacija šta jeste roditeljstvo i kakve ono promene donosi. Sagledavanjem perioda trudnoće i perioda posle porođaja samo sa  fiziološkog aspekta nije dovoljno i pruža parcijalnu sliku šta mamu čeka posle porođaja.

Mame nakon porođaja doživljavaju niz promena, kako onih vezane za sopstveno telo tako i emotivne koje su praćene i promenama u osećanjima (osećanja ansioznosti, tuge koja se mogu reflektovati na odnos mame i bebe koji je u periodu ranog razvoja primaran i predstavlja osnovu za dalji rast i razvoj).

Cilj programa „Da mama bude dobro“ jeste da putem tematskih radionica približimo mami kroz koje promene ona prolazi, da pokuša da razume šta se dešava sa njenim telom, kao i sa emocijama.

Želimo da osnažimo mlade mame na putu roditeljstva, kako bi mogle lakše da se povežu sa svojom bebom, kao i da steknu poverenje u svoje roditeljske sposobnosti. U okviru radioničarskog rada koji realizujemo primarno nam je da mamama ukažemo da prioritet treba da im bude briga o sebi i o svom zdravlju kako bi mogle adekvatno da odgovaraju i na bebine potrebe.

Kroz četiri tematske radionice upoznaćemo trudnice i mlade mame sa mogućim promenama koje rođenje bebe donosi sa sobom. Pokušaćemo da kroz zajednički dijalog i razmenu iskustava uvidimo kako mlade mame mogu da se „nose“ sa promenama koje roditeljstvo sa sobom donosi.

Radionica je podeljena u četiri tematske celine (1 x nedeljno po 75min):
svakog četvrtka u 12h 
1) Prve promene i šta nam one donose (prvih šest nedelja posle porođaja)  4. 11. 2021.  
2) Promena ritma dana i dnevne rutine  11. 11. 2021.  
3) Odnos sa partnerom (i da tata bude dobro) 18. 11.  2021.   
4) Obrasci ponašanja u roditeljstvu  25. 11. 2021.  

Program je besplatan, potrebno je samo se  prijaviti za radionice putem maila: info@roditelj.org (radionice se realizuju online putem Zoom platforme)

Radionicu vodi: Ivana Slankamenac dipl.pedagog, grupno-analitički psihoterapeut (pod supervizijom)

Radujemo se susretu!

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More