Press clipping

Danas javni čas dojenja na Tašmajdanu

I majkama zlatna medalja

Obeležavanje Svetske nedelje dojenja počinje danas u 18 sati u Tašmajdanskom parku, u organizaciji Udruženja „Roditelj“. Svetska nedelja dojenja obeležava se svake godine u prvoj nedelji avgusta u više od 120 zemalja sveta.

Udruženje će i ove godine nastaviti tradiciju informisanja javnosti, naročito trudnica i mladih majki o prednostima dojenja, pa će i ovog puta pokušati da na jednom mestu okupe što više majki, koje će javno dojiti svoju decu, razmeniti iskustva, potražiti savet ili podršku. Manifestacija je ove godine dobila zvaničnu podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, a promoterka događaja biće voditeljka i glumica Jelena Helc.

Od ove godine naša zemlja se, s ovom akcijom, pored trenutno 309 organizacija širom sveta, nalazi u kalendaru obeležavanja Svetske nedelje dojenja, na globalnom sajtu Svetske alijanse za promociju dojenja (WABA), gde smo prvi put zapalili „virtuelnu“ baklju i za našu zemlju.

Svetska alijansa za zaštitu, promociju i podršku dojenja, ove godine ukazuje na značaj pružanja podrške majkama temom: Podrška majkama do zlatne medalje! – povlačeći paralelu s ovogodišnjim Olimpijskim igrama, a bavi se temom podrške dojenju koja je kod mnogih majki od presudnog značaja za početak i dužinu trajanja dojenja.

Generalni sponzor manifestacije je „Zlatibor voda“, a Udruženje „Roditelj“ i ove godine očekuje podršku i mnogih javnih institucija.

Autor: E.B.
blic.co.yu, 03.08.2008

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More