IzdvajamoNovi Sad

Dečja nedelja u Novom Sadu sa Udruženjem Roditelj

Udruženje Roditelj iz Novog Sada vas poziva da zajedno obeležite Dečju nedelju učešćem u nekoliko edukativnih radionica:

Who dressed YOU?
Creative Commons License photo credit: juhansonin

4. oktobar 2010 – Teatron Spensa, 16-19h
“Kakav saobraćajni znak želim”;

Likovna radionica na istu temu, simulacija i izložba radova. Namenjena je deci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta


5.oktobar 2010, Teatron Spensa, 16-19 h
“Budi siguran na internetu”

Praktični saveti za decu i roditelje kako da se zaštite na internetu. Predviđena je radionica i deljenje informativnih letaka i uputstava o minimumu mera koje treba preduzeti da bi svi bili adekvatno zaštićeni. Biće govora o privatnosti na internetu, Facebooku, i drugim društvenim mrežama. Za decu osnovnoškolskog uzrasta, moguće i srednjoškolaca.


6. i 8. oktobar 2010, Teatron Spensa, 16-19.h
Građansko vaspitanje: šta je laž, prevara, hvalisavost…

Deca imaju svoja prava ali i svoje obaveze. Jedan od načina da im približimo obaveze jeste i građansko vaspitanje, koje je uvedeno kao predmet u osnovnim školama. Program ovog dana bi se realizovao u skladu prema programu Građanskog vaspitanja, tačnije radnoj svesci izdavača Kreativnog centra. Radionice na temu laži, prevare, hvalisavosti, krađe, će se ciklično ponavljati, na 20 minuta, kao i simulacije situacije i potrebnog ponašanja. Za učenike osnovnih škola, ali i decu predškolskog uzrasta-pripremne grupe za osnovnu školu.


9.oktobar 2010, Dečje selo, Sremska Kamenica, 16-19.h
Sportske igre ( u slučaju loših vremenskih prilika, ista se odlaže za 10 oktobar, budući da treba da se održava na otvorenom prostoru, terenima u okviru Dečjeg sela)
Edukativne radionice Sportski dan, u kom će učestvovati štićenici Dečjeg sela iz Sremske Kamenice i studenti Univerziteta(najverovatnije Smera unutrašnjih poslova Pravnog fakulteta u NS), i učenici O.Š. J.J.Zmaj iz Sremske Kamenice. Oni koji ne budu zainteresovani za sport, mogu se oprobati u nekim drugim aktivnostima: likovnoj radionici, ekološkoj radionici, i da probaju da osvoje nagrade koje će takođe sami napraviti (bilo da su to torte, kolači, plakete, statue pobedničke i slično). Štićenici Dečjeg sela Studenti Univerziteta (najverovatnije Smera unutrašnjih poslova Pravnog fakulteta u NS), i učenici O.Š. J.J.Zmaj iz Sr.Kamenice.


10 oktobar 2010, Roditeljski info servis,
Drvo sreće

Škola roditeljstva, praktični saveti, vršnjačka edukacija i saveti psihologa i TA terapeuta. Roditelji i deca učestvuju u pravljenju “Drveta sreće”- šta je to što ih čini srećnim, šta je to što bi menjali… Deca i roditelji, bez obzira na uzrast.


Pročitajte i celokupni program (doc, 21,5 KB) Dečje nedelje u Novom Sadu.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More