Izdvajamo

Druga nacionalna konferencija „Umrežavanje za decu“

Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub je uz podršku Delegacije EU u Republici Srbiji u okviru projekta Jačanje dijaloga između organizacija civilnog društva Srbije i EU organizovalo Nacionalnu konferenciju „Mreža organizacija građanskog društva za decu Srbije – MODS“ u Sokobanji u periodu od 20 – 22. 5. 2011.

Na konferenciji je razmatran tekst Protokola o saradnji u okviru Mreže organizacija za decu Srbije. Usaglašeni tekst Protokola o saradnji potpisali su ovlašćeni predstavnici organizacija završnog dana konferencije.

Pored toga, na konferenciji su formirane posebne tematske grupe koje su definisale pravce delovanja i prioritete i izabrani su članovi Koordinacionog odbora MODS-a (Radomir Jevtić – Udruženje za zaštitu i unapređenje položaja dece i mladih „Korak napred“ Kruševac, Marija Petrović – Centar za prava deteta Beograd, Milena Mihajlović – Centar za interaktivnu pedagogiju Beograd, Milan Đorđević – Denizen Svrljig, Suzana Ponjavić – Prijatelji dece opštine Novi Beograd, Saša Dujin – Centar za sociokulturološke izuzetnosti PAAD Novi Bečej, Saša Stefanović – Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub Niš).

Takođe su usvojeni i principi rada i organizovanja Mreže, donete su odluke o oblicima saradnje sa evropskim udruženjima i srodnim mrežama i određeni su mehanizmi uticaja na javne politike. Na trodnevnoj konferenciji „Umrežavanje za decu“ je bio predstavljen i rad mreža iz Velike Britanije (Sally Whitaker, Eurochild) i Slovenije (Uroš Skrinar, mreža MAMA), njihovo delovanje i metode uticaja na javnu politiku za decu.

Udruženje RODITELJ je na ovoj konferenciji postalo član „Mreže organizacija građanskog društva sa decu Srbije“.

Više informacija potražite na stranici – zadecu.org.

Izvor: zadecu.org.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More