Press clipping

Druženje majki i beba

Obeležavanje Svetske nedelje dojenja

Udruženje „Roditelj“ i časopisi „Mama“ i „Trudnoća“ obeležiće u nedelju , 6. avgusta, u 17 sati u bašti Paviljona „Cvijeta Zuzorić“ na Kalemegdanu, Svetsku nedelju dojenja zanimljivom akcijom „Dojite sa ponosom“ u kojoj će se na jednom mestu okupiti veliki broj majki. Ovom prilikom biće organizovan zajednicki „ručak“ za bebe koje ce se u isto vreme hraniti majčinim mlekom, a na posebnom štandu, do 20 casova, svi zainteresovani moći će da dobiju informativni materijal i savete o dojenju. Svetska nedelja dojenja obeležava se u više od 120 zemalja sveta, pa će se kod nas ovim događajem pokušati da skrene pažnja javnosti na dojenje, koje je najvažniji i najbolji način ishrane beba.

Uprkos stavovima stručnjaka da je majčino mleko najbolja hrana za novorođenče, procenat majki koje doje bebe u našoj zemlji je poražavajući. Prema nacionalnim istraživanjima iz 2000. godine, svega 11 odsto mama svojim mlekom je hranilo bebe. Primenom projekta Unicefa, poslednjih godina broj dojilja je veći, pa u glavnom gradu sada od 43 do 82 odsto beba hrani se na ovaj nacin.

D.D
Politika, subota, 5. avgust 2006.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More