IzdvajamoUžice

Izložba radova sa kreativne radionice i muzičko veče 16 februara u organizaciji Udruženja u Užicu

Udruženje RODITELJ – Užice u okviru projekta prvenca „Vaš dom    je i naš dom“, u okviru konkursa „Dobrota“, organizujе izložbu    radova sa kreativne radionice i muzičko veče dece iz Doma „Petar  Radovanović“. Zbog vikenda i državnog praznika Sretenja, izložba  radova sa kreativne radionice i muzičko veče povodom Dana  zaljubljenih biće održano u u torak, 16.februara u 20 časova dnevnom boravku Doma „Petar Radovanović“, kao  manifestacija kojima Udruženje RODITELJ  obeležava završnicu  jedne od projektnih aktivnosti. Projekat prvenac Užičkog  Udruženja RODITELJ vezan je upravo za Dom „Petar  Radovanović“, koji je i njihov počasni član još od prošlogodišnje  Uskršnje Poklonijade.
Finansiran od strane Državne lutrije Srbije i Balkanskog fonda za  lokalne inicijative (BCIF), projekta ima za cilj unapređivanje  kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja. Osnovna  ideja je podizanje svesti šireg društva o potrebama dece smeštene  u Domu, kao i organizovanje raznih aktivnosti kojima bi se  pomoglo njihovo prilagođavanje i integracija u sredinu.

Od septembra do januara trajala je kreativna radionica i izrada  rukotvorina, u prostoru dečijeg odeljenja Narodne biblioteke. Od  oktobra do aprila trajaće časovi muzike na gitari i klavijaturi u prostorijama Doma, a tokom godine planirana su posećivanja prigodnih pozorišnih predstava i bioskopskih projekcija. Zas proleće najavljujemo izlet u Terzića avliju, školu tenisa, pa i teniski turnir.

Po rečima članica Udruženja, kao i iz iskustva vaspitača dece iz Doma, deca su jako motivisana i jačaju samopouzdanje. Na radionice im dolaze i drugari iz škole, vršnjaci  iz lokalne zajednice … Osim izrade rukotorina, naučili su da sviraju gitaru i klavijaturu, vezali se za svije predavače, kao i oni za njih. Muzika daje osećaj bliskosti i svestrano razvija ličnost. Na ovako delikatnom polju, bitno je uključiti sve ustanove i pojedince, medije, sponzore, škole, ustanove kulture,itd.

Udruženje RODITELJ  iz Užica deluje kao spona između porodice i drugih institucija na unapređivanju roditeljstva i detinjstva. Pored javnih tribina, podrške nedelji dojenja, svakom vidu unapređivanja roditeljstva, detinjstva, zdrave hrane i poboljšanja statusa trudnica i porodilja, u okviru naše savetodavne sekcije, udruženje sarađuje sa velikim brojem stručnih službi i pojedinaca iz oblasti socijelne zaštite, pedagogije, psihologije, defektologije, zdravstva i slično.

Divni vaspitači, saradnici i deca svoju saradnju sa članicama udruženja, ali i sa našim sugrađanima i vršnjacima nastavili su kroz realizaciju projekta „Vaš dom je i naš dom“ u okviru konkursa“ Dobrota“ , koji su finansirali Državna lutrija Srbije i Balkanski fond za lokalne inicijative, u cilju unapređivanja kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja. Osnovna ideja je podizanje svesti šireg društva o problemima i potrebama dece smeštene u Domu putem organizovanja različitih aktivnosti kojima se pomoglo njihovo prilagođavanje, integracija i prihvatanje sredine, itd.

Koordinatori projekta su u septembru okupili stručni tim;  od septembra do decembra,tj.januara je trajala kreativna radionica i izrada rukotvorina, u prostoru dečijeg odeljenja Narodne biblioteke, uz pomoć Ratke Vučković; od oktobra do aprila trajaće časovi muzike i podučavanja na gitari i klavijaturi od strane Tanje i Željka Dimitrijevića, a u prostoru Doma. Tokom godine su planirana posećivanja bioskopskih i pozorišnih predstava, a na proleće izlet u Terzića avliju i škola tenisa, teniski turnir, a zatim i evaluacija projekta.

Izložba radova sa kreativne radionice i muzičko veče povodom Dana zaljubljenih, biće održano u utorak, 16.februara u 20 časova u dnevnom boravku Doma „Petar Radovanović“. Pozivamo da nam se pridružite i budete naši dragi gosti!


Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More