BeogradIzdvajamo

Izveštaj o projektu „JA, RODITELJ!“

Udruženje RODITELJ je od oktobra do decembra realizovalo projekat „JA, RODITELJ“. U okviru  tog projekta podržanog od strane Gradskog sekretarijata za dečju zaštitu Beograda, održan je ciklus edukativnih radionica za roditelje.

  • Osnovni cilj projekta bio je povećanje roditeljske kompententnosti i participacija roditelja, kao i saradnja na relaciji roditelj-ustanova-dete.Program se sastojao od četiri radionice, koji su predstavljali zasebne tematske celine vezane za uspešno roditeljstvo.
  • Učesnici projekta su se kroz program neformalnog obrazovanja bolje upoznali sa osnovnim obeležjima psihosocijalnog razvoja deteta, osnažili vlastiti osećaj kompetentnosti što im omogućava da budu efikasniji na područjima bitnim za ispunjavanje roditeljske uloge.
  • Objedinjeni su kao rad u grupama otvorenog tipa s uvodnim, teoretskim, praktičnim i iskustvenim delom. Roditelji (mame i tate) su podsticani od voditelja radionice da aktivnim učestovanjem sadržaje uče iskustveno i doživljajno.
  • Roditelji zajedno sa voditeljima u interaktivnom radu motivisani su na samoopažanje i samoprocenjivanje,te na sticanje uvida u delotvornost vlastitih postupaka.

Radionice su se realizovale u peridu oktobar – decembar 2010 u prostorijama udruženja „Roditelj“.

Više o projektu možete pročitati  Izveštaj o projektu JA RODITELj.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More