BeogradIzdvajamoPodrška dojenju

Kako neki od beogradskih kafića podržavaju Svetsku nedelju dojenja 2016

Udruženje „Roditelj“ tradicionalno obeležava Svetsku nedelju dojenja, a ovog avgusta akciji se pridružuje i niz beogradskih kafea sa besplatnim osveženjima za trudnice i majke s bebama

Svetska nedelja dojenja obeležava se od 1. do 7. avgusta u više od 170 zemalja širom sveta.

Kampanju započinjemo u prvoj fazi u saradnji sa nekoliko beogradskih restorana i kafića koji će u svojim objektima tokom prve nedelje avgusta trudnicama i majkama sa bebama obezbediti gratis osveženje. Restorani i kafići koji učestvuju u ovoj akciji su:

  1. “Belgrade Art Hotel” , Kneza Mihaila 27 će počastiti trudnice i majke sveže pripremljenim ledenim čajem
  2. Restoran „Franš“ , Bulevar oslobođenja 18 a će počastiti trudnice i majke čajem ili limunadom
  3. Cafe Restoran „Smokvica“ u Molerovoj 33 će počastiti trudnice i majke njihovom specijalnom  „Limunanom“
  4. „FitBar“ , Nušićeva 4 će počastiti trudnice i majke njihovom specijalnom limunadom sa nanom i đumbirom    
  5. Cafe Restoran „Garden Food“ ,  Kosovska 18 će počastiti trudnice i majke limunadom

 

Pozivamo sve objekte koji su zainteresovani da se priključe, pa će lista kafića i restorana u narednom periodu biti dodatno proširena.


Naša zemlja se pridružila obeležavanju na globalnom nivou još 2006. godine kada je Udruženje RODITELJ obeležilo Svetsku nedelju dojenja prvi put u Srbiji. Dodatno, naša zemlja ima i Nacionalnu nedelju dojenja prve nedelje oktobra i time jedinstvenu priliku da dva puta u godini ovu značajnu temu istakne u javnosti.

Svetska alijansa za promociju i podršku dojenja (WABA) ovogodišnjom temom: „Dojenje – ključ održivog razvoja“ želi da istakne ne samo koliko je dojenje značajno za bebu i majku, nego i celokupan razvoj društva i da utiče na gotovo svaki aspekt življenja u modernom svetu.

Ovogodišnja tema fokusirana je na 17 Ciljeva održivog razvoja i Svetska nedelja dojenja 2016. označava novi početak zajedničkog rada sa ciljem da se postigne održivi razvoj kroz zaštitu, promociju i podršku dojenja.

Ciljevi Svetske nedelje dojenja 2016:

1. Informisanje javnosti o činjenicama da postizanje Ciljeva održivog razvoja može biti olakšano ako se poboljšaju dojenje i ishrana dece i mladih.
2. Čvrsto sidro – Usidriti dojenje kao ključni deo održivog razvoja.
3. Podsticaj raznovrsnosti delovanja na svim nivoima u vezi s dojenjem i ishranom dece i mladih.
4. Angažovanje i sarađivanje u većem obimu u vezi s promocijom, zaštitom i podrškom dojenja.

 

 

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More