BeogradIzdvajamoNišNovi SadPodrška dojenju

Konkurs za naj fotografiju dojenja

Udruženje „RODITELJ-Novi Sad“ povodom Svetske nedelje dojenja, koja se u našoj zemlji obeležava u prvoj nedelji oktobra, sada već tradicionalno po treći put organizuje foto-konkurs za izbor najbolje fotografije na temu „Dojite s ponosom“.

Cilj i tema konkursa

Cilj foto-konkursa je da se na fotografijama zabeleži jedinstveni trenutak u kome se beba na majčinim grudima hrani najdragocenijom hranom, majčinim mlekom. Na ovaj način majkama želimo da pošaljemo poruku koja je upravo i tema ovog konkursa, da s ponosom doje svoje bebe jer je to najbolja i najkvalitetnija hrana i da je sam čin dojenja nezamenljivo iskustvo i za bebu i za majku.

Kategorije foto konkursa

Ovogodišnji konkurs podeljen je na dve kategorije: fotografije snimljene mobilnim telefonom i fotografije snimljene fotoaparatom. Za kategoriju fotografija snimljenih foto aparatom primaju se klasične fotografije minimalnog formata 13×18 na foto papiru ili digitalne fotografije u rezolucijama od minimum 1800×1200 piksela. Sve fotografije (za obe kategorije) se mogu slati emailom na adresu roditeljns@gmail.com ili poštom na adresu (izradjene ili snimljene na CD-u): Udruženje „RODITELJ-Novi Sad“, Za foto konkurs, Braće Tokin 8, 21203 Veternik.

Rok za slanje fotografija je 27. septembar nakon čega će žiri izabrati najbolje fotografije iz obe kategorije. Sve pristigle fotografije biće prezentovane na web sajtu Udruženja Roditelj www.roditelj.org .

Nagrade

U kategoriji fotografija snimljenih foto aparatom autori deset polufinalnih fotografija kao nagradu dobijaju po 100 sati dial-up pristupa Internetu, poklon internet provajdera MadNet iz Pančeva. Glavnu nagradu, digitalni foto štampač (HP Photosmart D5360) pobedniku konkursa dodeljuje firma BNL Systems iz Novog Sada. Tri prvoplasirane fotografije dobijaju specijalnu nagradu našeg sponzora, digitalne fotolaboratorije Canon M, fotografije izrađene na platnu.
U kategoriji fotografija snimljenih mobilnim telefonom prva nagrada je bebi sling, poklon firme 100Knots. Najbolju fotografiju iz ove kategorije bira publika. Glasanje publike vršiće se putem web sajta Udruženja Roditelj.

Proglašenje pobednika i dodela nagrada

Proglašenje pobednika i dodela nagrada obaviće se na dan manifestacije u petak 3. oktobra u Novom Sadu na SPENS-u, kada će Udruženje „RODITELJ-Novi Sad“ obeležiti Svetsku nedelju dojenja javnom akcijom. Tog dana će pobedničke, ali i sve pristigle fotografije, biti javno izložene i prezentovane posetiocima.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More