BeogradIzdvajamoPodrška dojenju

Obeležena Nedelja dojenja po treći put u Beogradu

Udruženje RODITELJ današnjom manifestacijom  u Tašmajdanskom parku, uz prisustvo više stotina roditelja i dece, obeležilo je treću godinu za redom Svetsku nedelju dojenja u Srbiji.

Svi koji podržavaju dojenje na manifestaciji imali su priliku da razmene iskustva, a sve trudnice i majke da  dobiju savete o dojenju i ishrani bebe od stručnih saradnika iz beogradskih domova zdravlja, Instituta za javno zdravlje Srbije, Gradskog zavoda za javno zdravlje i drugih zdravstvenih ustanova.

Zahvaljujući sponzorima, trudnicama i bebama podeljeni su prigodni pokloni, a posebna nagrada dodeljena je i za najlepšu fotografiju dojenja, po izboru stručnog žirija Udruženja RODITELJ.

Akcija je održana uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, a uz pokroviteljstvo ZLATIBOR VODE.

Svetska nedelja dojenja obeležava se svake godine od 1. do 7. avgusta u više od 120 zemalja sveta. Ove godine WABA (Svetska alijansa za podršku i promociju dojenja) tokom Nedelje dojenja ukazuje na značaj pružanja podrške majkama temom: Podrška majkama: do zlatne medalje! – povlačeći paralelu sa ovogodišnjim Olimpijskim igrama, a bavi se temom podrške dojenju koja je kod mnogih majki od presudnog značaja za početak i dužinu trajanja dojenja.

Ovogodišnju akciju Udruženja RODITELJ podržali su City Records, Nea – Canpol, MP Global – Richlife PreNatal, Botanica – Motherlove, ITM – Libero, Dexy.co, Frikom, Kikasocks, Balonmarketing, Sitopromet, časopisi Mama i Trudnoća, Vodič za roditelje, Beluga, agencija Pipika, restoran Park i igraonica Tehnokids.

Povezani tekstovi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More